Tempura Scampi Sommerruller Med Peanøttsaus

Annonse Saitaku

Hva friske og herlige sommeruller med nydelig peanøttsaus i dette fine været? Denne kombinasjonen av crispy tempura scampi, syltede grønnsaker, friske frukt og grønt med kremet dipp er bare helt himmelsk! Det beste med denne oppskriften er hvor raske og enkelt du kan lage tempura med Saitaku sin mix og panko. Her kan du fint lage helt vegetarisk med tempura tofu eller tempura grønnsaker, og kan også variere med andre proteiner som kylling, svin, fisk og lignende.

I denne oppskriften bruker jeg alle disse produktene fra Saitaku, som du kan finne i de fleste dagligvare forretninger, eller på Oluf Lorentzen sin nettsiden her!

Ingredienser for 8 sommerruller

 • TEMPURA SCAMPI
 • 16 scampi

 • 1 pose Saitaku Tempura mix

 • 1 pose Saitaku panko

 • FYLL
 • 150 g tørket risnudler

 • 1 mango i staver

 • 1 agurk i staver

 • 8 rispapir (firkantede eller runde)

 • Salatblader

 • PEANØTTSAUS
 • 2 dl hoisinsaus

 • 3 ss crunchy peanøttsmør

 • 1 ss Saitaku soyasaus

 • 1,5 dl vann

 • 1 ts sukker/annen søtning om ønskelig

 • Saitaku ristede sesamfrø

 • SYLTEDE GULRØTTER
 • 2 gulrot i strimler(mandolin)

 • 1 dl Saitaku riseddik

 • 3-4 ss sukker

 • 1/4 ts salt

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med å lage syltede gulrøtter. Bruk gjerne mandolin jern for å få tynne strimler som marineres rask. Bland sammen med eddik, sukker og salt og la det syltes i ca. 20-30 minutter. Du kan også lage denne kvelden før.
 2. Deretter kan du forberede grønnsakene og lage sausen. Ha alle ingrediensene til peanøttsausen i en liten kjole. Kok opp på middels til middels høy varme. Rør jevnlig og la den tykne til ønsket tykkelse. Merk at sausen tykner mer når den avkjøles.
 3. Her finner du oppskriften på hvordan du kan lage Saitaku sine tempura scampi.
 4. Når alt er klart kan du rulle sommerrullene. Her bruker jeg firkantede rispapir og legger alt fyllet oppå og ved siden hverandre på på den ene rette siden av rispapiret. Halene til scampien skal peke ut på hver side.
 5. Ta tak i rispapiret nærmest deg og brett en stram runde over alle ingrediensene. Fortsett å rulle stramt og godt fremover til du får en fin rull. Merk at vi ikke bretter inn kantene da vi ønsker at halen skal synes på sidene. Det samme kan du gjøre med runde rispapir.
 6. Alternativet om du ønsker mindre sommerruller, kan du rulle kun en scampi inni rullen av gangen og brette kantene sammen. Del de opp om ønskelig og serveres med peanøttsausen.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*