Shaking Beef Med Stekt Ris

En av våre favoritt vietnamesiske middager her hjemme! Denne retten som også heter Bo luc lac, bestilte vi ofte på ferie i USA for flere år tilbake, og ble helt frelst av de gode, balanserte smakene med frisk salat og oransje stekt ris. Perfekt middag for store og små, og deler derfor oppskriften nå, som er hentet fra min første kokebok som du forresten finner til kun 199,- her. Min andre kokebok er også på halvpris her 🙂

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • BIFF MARINADE
  • 400 g entrecôte

  • 2 fed finhakket hvitløk

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts hvit eddik (7 %)

  • 1 ts fiskesaus

  • 1 ts sort kvernet pepper

  • EKSTRA SAUS
  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts eddik

  • STEKT RIS
  • 200 g ukokt ris

  • 1 hakket Løk

  • 2 fed finhakket hvitløk

  • 4 ss ketchup

  • 2 ss oystersaus

  • ½ ts sukker

  • SALATBLANDING
  • Romano salat eller andre typer

  • Rødløk

  • ½ – 1 agurk

  • 2 tomater

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del biffen i spisestore terninger på ca. 3×3 cm og bland godt i marinaden. Denne bør marineres i minst 45 minutter eller natten over i kjøleskapet.
  2. Bland sammen den ekstra sausen og forebred alle grønnsakene. Kok også risen.
  3. Når risen er ferdigkokt, kan du frese løk og hvitløk med olje til gyllen. Tilsett risen og alle smakstilsetningene. Smak til.
  4. Varm en panne på middels høy varme med ca. 2 ss olje. Når pannen er ordentlig varm, sprer du biffstykkene godt utover. La de få en god og karamellisert stekeskorpe uten å røre for mye.
  5. Etter ca. 1-2 minutter, etter hvor godt stekt du foretrekker, kan du snu alle bitene.
  6. Senk varmen til lav og hell over den ekstra sausen. Bland godt i ca. 1-2 minutter til til sausen trekker seg inn.
  7. Ha grønnsaker på et fat eller tallerken og øs biffen med sausen godt over. Topp gkerme med litt rødløk og ristede sesamfrø. Nytes med risen.

TIPS:

  • Bruk entrecote som tåler å bli stekt på høy varme uten å bli for tørt 🙂
  • Av soyasauser kan du gjerne bruke light eller en versjon som ikke er for salt. Smak alltid til etter hvilke merker du bruker.
  • Du kan fint servere med vanlig kokt ris.

Ha en fin dag,

Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*