Laks Sashimi Med Spicy Ponzusaus Og Spinatsalat

15 minutters laks sashimi med spicy ponzusaus og kremet spinatsalat? Denne enkle, raske og smakrike retten er perfekt for travle dager. Her serverer vi med en hjemmelaget og litt tykkere ponzusaus som gir ekstra mye smak og passer derfor nydelig med ris og salat som tilbehør.

Ingredienser for 2 porsjoner

  • 400 g laks i sushikvalitet

  • 1 avokado i skiver

  • 1 hakket vårløk

  • Sprøstekt løk

  • Kokt ris

  • SPICY PONZUSAUS
  • 5 ss vann

  • 4 ss japansk soyasaus

  • 3 ss mirin

  • 2 ss honning

  • 1-2 ss lime saft

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts – 1 ss chilioje (valgfritt)

  • Ristede sesamfrø

  • SPINATSALAT
  • Oppskrift her

FREMGANGSMÅTE:

  1. Varm opp alle ingrediensene til ponzusausen i en kjele på middels høy varme. Gi den et oppkok på 4-5 minutter. Smak til med lime og chiliolje dersom du ønsker spicy.
  2. Settes til avkjøling. Denne kan gjerne lages flere dager i forveien og oppbevares lufttett og kald opptil 1 uke.
  3. Spinat/gomae salaten kan lages ved å følge denne oppskriften.
  4. Del laksen og avokado i tynne skiver. Legg over på et fat og øs over med ponzusausen. Du kan gjerne også servere sausen i skål som dipp. Dryss over med sprøstekt løk for ekstra crispy konsistens. Serveres med ris og spinatsalat.
a

TIPS:

  • Du kan fint servere med andre friske frukt og salater også.
  • Denne sausen er nydelig med havabbor, kveite og andre fisker og sjømat i sushi kvalitet.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*