Friterte Wontons

Hva med sprø og lekre wontons til helgen? Ikke bare er disse enkle å lage, men prosessen med å brette dem sammen med familien er både hyggelig og sosial. Disse passer også godt å lage i airfryer 🙂

Ingredienser for ca. 34-36 wontons

 • FYLL
 • 400 g kjøttdeig av svin

 • 12 scampi

 • 225 g vannkastanje i boks (kan sløyfes)

 • 1 fedd hakket hvitløk

 • 1 hakket vårløk

 • 1 ss kylling buljong

 • 1 ss østersaus

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1 ss sukker

 • 1/4 ts pepper

 • ANNET
 • 1 pk wonton ark til frityrsteking (rød pakke)

 • 1 egg

 • Raps eller frityrolje til steking

 • Sweet chili saus / chili saus

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å hakke opp scampi og vannkastanje (om du bruker det) i små terninger. Bland deretter alle ingrediensene til fyllet sammen i en bolle. Marineres i minst 30 min, eller lages kvelden før og oppbevares i kjøleskapet.
 2. Her kan du se trinn-for-trinn på hvordan jeg bretter disse, alternativet er slike brett. Siden vi bruker firkantede ark, bretter vi de sammen slik at du får en trekant, før du binder kantene sammen.
 3. Varm opp olje på middels høy varme i en kjele eller wok panne, minst 10 cm dyp.
 4. Når er oljen klar? Dette kan du sjekk ved å enten legge en spisepinne eller grillspyd i midten av kjelen. Dersom det bobler oppover pinnen, betyr det at oljen er klar. Et annet alternativ er å legge en liten bit av wonton arket oppi oljen. Flyter den opp fortløpende og får små bobler rundt seg, er det også et tegn på at du kan begynne å steke. Merk at oljen aldri skal ryke, da er den for varm.
 5. Frityrstekes i ca. 7-10 minutter, til de blir gyllenbrune så kan du ta de over på et fat med papir over, eller på en rist til avrenning av oljen. Serveres varme med sweet chili saus eller soyasaus, andre chilisauser.

TIPS:

 • Du kan fint lage denne oppskriften uten scampi, men ha da enten litt mer kjøttdeig eller juster mengde saus noe.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*