Bestiller du også ofte stekt nudler på restaurant eller take-away? Hva med å prøve denne enkle og smakfulle, hjemmelagde versjonen der du selv kan variere proteiner og grønnsaker som du ønsker? Denne grunn-sausen er også helt nydelig til wok om du ønsker å servere med ris!
Ingredienser til 4-5 porsjoner
- BIFF MARINADE
300 biff mørbrad
1 ss maisenna
1 ss matolje
1 ss soyasaus
1 ts natron
1/4 ts pepper
- GRØNNSAKER
500 g bambus i strimler/skiver
250 g bok choy i deler
1 gulrot i strimler
- SAUS
1 dl vann
2 ss oystersaus
2 ss light soyasaus
1 ss dark soyasaus
1 ss sesamolje
1 – 1,5 ss sukker
1/2 ts pepper
- TILBEHØR
400 g ukokte eggnudler / longevity nudler
Olje til steking
FREMGANGSMÅTE:
- Del biffen i tynne strimler og mariner i ca. 15 minutter. Bland sammen sausen i en bolle.
- Kok nudler til den akkurat løser seg opp i vannet, men fremdeles al dente. Sil ut og skyll i lunkent vann. Bruker du longevity, som er ekstra lange nudler, kan de lønne seg å klippe de litt kortere slik at det blir enklere å blande ved steg 4.
- Varm 1 ss olje på middels høy varme. Stek biffen til gjennomstekt. Ha oppi alle grønnsakene og stek i ca. 2 minutter.
- Tilsett nudler og sausen. Bland godt opp slik at sausen trekker seg inn og nudler blir varme igjen så er denne klar etter noen minutter.
TIPS:
- Bok choy kan kjøpes fra asiatiske matbutikker eller diverse vanlig dagligvare. Andre grønnsaker som brokkoli, brokkolini, sukkererter, løk osv. kan også brukes.
- Longevity nudler kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du fint fint også bruke andre eggnudler, ramen nudler eller nudler til “stir-fry”.
- Lys og mørk soyasaus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merket Lee Kum Kee anbefales.
Ha en fin dag,
Klem TuTu
Hei, min datter skal ha kinamatbuffet i slutten av mai 🤩
Lurer derfor på, kan denne retten fryses på forhånd, og bli like god etter opptining?
Og er det andre retter som kan egne seg ti å fryse ned? Vårruller vet jeg blir like god etter frysing, så håper det går med flere retter 😋
Heisann og så hyggelig med oppskrifter fra oss på deres buffet 🙂 Dessverre gjør ikke stekte nudler seg altfor godt i fryseren, da nudlene kan bli bløte og noe klissete – med unntak om du velger noe tykkere nudelstrenger som tåler å bli tint og varmet opp igjen. Grønnsaker bør da også ikke overstekes før frysing. Denne gjør seg uansett bedre i f.eks. kjøleskapet. Vi har dessverre ikke selv erfaringer med å fryse ned store mengder mat til buffet (bortsett fra vårruller), men vet at flere har sagt at kylling med cashew, biff chopsuey (ikke oversteke grønnsaker her heller), stekt ris og lignende og funket godt for dem 🙂 Håper du finner ut av det.