Thai Tamarind Biff Med Frisk Salat

Denne er så enkel å lage, og med den syrlige og velbalanserte sausen, kan vi garantere en middagsvinner med ris ved siden av 🙂 Varier med ønskelig grønnsaker og frukt, som f.eks. mango, salatblader, gulrot osv.

INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER

  • BIFF MARINADE
  • 1 kg entrecôte

  • 5 ss oystersaus

  • 3 ss tamarind paste

  • 2 ss sukker

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss fiskesaus

  • 1-2 ss honning

  • 1/2 ss eddik

  • 1/2 ts pepper

  • 2 fed hakket hvitløk

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

  • 4 ss vann

  • 1-2 ss olje

  • SALAR
  • 150 g kinesisk selleri

  • 1 agurk

  • 1 Tomat

  • 1/2 rødløk

  • 2 ss eddik

  • 1 ss sukker

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 sort pepper

  • Chili (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å blande sammen marinaden i en bolle. Legg deretter hele entreôteen i marinaden. La den trekke seg til alle smakene i minst 1 time. Du kan fint marinere natten over.
  2. Forbered salaten ved å kutte alt i deler og skiver. Har du ikke kinesisk selleri, kan bønnekarse eller salat brukes. Bland sammen eddik, sukker, salt og pepper i en annen bolle.
  3. Varm en panne på middels høy varme med 1 ss olje. Når pannen er varm steker du kun biffen uten marinaden oppi. Denne marinaden sparer vi på. Stek på begge sider til ønskelig grad etter tykkelsen.
  4. Tilsett også 4 ss vann sammen med den resterende marinaden. Ha det oppi pannen som biffen ble stekt i. Gi det et oppkok på 2 min på middels varme.
  5. La biffen hvile noe før du deler opp. Mens den hviler kan du blande sammen salaten og sausen.
  6. Server biffen med sausen sammen med salaten og ris.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*