Denne er så enkel å lage, og med den syrlige og velbalanserte sausen, kan vi garantere en middagsvinner med ris ved siden av 🙂 Varier med ønskelig grønnsaker og frukt, som f.eks. mango, salatblader, gulrot osv.
INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER
- BIFF MARINADE
1 kg entrecôte
5 ss oystersaus
3 ss tamarind paste
2 ss sukker
1 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss fiskesaus
1-2 ss honning
1/2 ss eddik
1/2 ts pepper
2 fed hakket hvitløk
- TILBEHØR
Kokt ris
4 ss vann
1-2 ss olje
- SALAR
150 g kinesisk selleri
1 agurk
1 Tomat
1/2 rødløk
2 ss eddik
1 ss sukker
1/4 ts salt
1/4 sort pepper
Chili (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å blande sammen marinaden i en bolle. Legg deretter hele entreôteen i marinaden. La den trekke seg til alle smakene i minst 1 time. Du kan fint marinere natten over.
- Forbered salaten ved å kutte alt i deler og skiver. Har du ikke kinesisk selleri, kan bønnekarse eller salat brukes. Bland sammen eddik, sukker, salt og pepper i en annen bolle.
- Varm en panne på middels høy varme med 1 ss olje. Når pannen er varm steker du kun biffen uten marinaden oppi. Denne marinaden sparer vi på. Stek på begge sider til ønskelig grad etter tykkelsen.
- Tilsett også 4 ss vann sammen med den resterende marinaden. Ha det oppi pannen som biffen ble stekt i. Gi det et oppkok på 2 min på middels varme.
- La biffen hvile noe før du deler opp. Mens den hviler kan du blande sammen salaten og sausen.
- Server biffen med sausen sammen med salaten og ris.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu