Stekt Udon Med Scampi Og Grønnsaker

Har du smakt udon før? Hvis ikke, er disse glinsende, chewy og smakfulle japanske nudlene, som er Tuans storfavoritt her hjemme. I dag har jeg laget en versjon med scampi og grønnsaker, men du kan variere med det du har med denne nydelige hjemmelagde sausen. Her finner du flere alternativer.

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • 1,2 kg udon

  • 200 g king oyster sopp

  • 200 g kinakål i deler

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1 gulrot i strimler

  • Olje til steking

  • MARINADE
  • 20 scampi uten skall

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts kylling buljong

  • 1/4 ts pepper

  • SAUS
  • 2 ss mørk soyasaus

  • 2 ss lys soyasaus

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • 1/4 ts salt

FREMGANGSMÅTE:

  1. Skrell og rens scampien. Tørk godt av vannet og mariner i ca. 5-10 minutter mens du forebreder grønnsaker og blander sammen sausen i en bolle.
  2. Kok opp vann i en kjele og legg oppi udon nudler når vannet fosskoker. Udon skal bare løsne seg fra formen, og ikke kokes mye lengre. Sil de ut og skyll godt med kaldt vann for å få bort stivelsen. Les gjerne tips nederst om udon nudler.
  3. Varm opp en panne på middels høy varme. Tilsett scampi og hvitløk. Stekes til de er gjennomstekte på begge sider i noen minutter. Ta ut på et fat.
  4. Ha oppi 1 ss olje på middels høy varme og stek sammen sopp, kinakål og gulrøtter i ca. 2-3 minutter.
  5. Vend oppi udon og bland godt slik at de blir varme i ca. 2-3 minutter. Tilsett sausen og ha oppi scampiene. Vend sammen i noen minutter til så er denne klar.

TIPS:

  • Andre grønnsaker som sukkererter, brokkoli, sjampinjong, paprika og lignende kan også brukes. King oyster sopp kan kjøpes på asiatiske matbutikker eller diverse vanlig dagligvarer.
  • Lys soyasaus er tilnærmet lik vanlig soyasaus, og jeg bruker merket Lee Kum Kee sammen med mørk soyasaus som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Bruker du Kikkoman, må du smake til med mengden ettersom den er saltere i smak.
  • Udon nudler kan kjøpes både frosne eller i vakuumpakker fra asiatiske matbutikker. Førstnevnte er litt mer chewy og sistnevnte er noe mykere. Disse er tykke hvetenudler som bli mye brukt i det japanske kjøkkenet. Bruker du frosne, kan du tine de delvis eller hel først før du koker opp.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*