Stekt Ris Med Scampi Og Grønnsaker

Perfekt oppskrift til å bruke opp resteris og grønnsaker og proteiner du har liggende i kjøleskapet eller i fryseren. Med denne klasssiske stekt ris sausen, kan du lage så utrolig mange gode versjoner etter hva du har på kjøkkenet 🙂 Perfekt mat til lunsj og middag!

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • Ca. 700 g kokt ris (350 g ukokt), gjerne thai jasmine ris

  • 450 g scampi i terninger

  • 100 g frosne erter

  • 2 egg

  • 2 hakket vårløk

  • 1 boks mais (160 g)

  • 1 gulrot i terninger

  • 1 fed hakket hvitløk

  • ½ hakket løk

  • 1/4 ts salt til scampi

  • SMAKSTILSETNINGER
  • 2 ss soyasaus (les tips)

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts pepper

  • 1/4 – 1/2 ts salt

  • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:

  1. Rens og del scampi i spisestore terninger. Tørk godt for vann.
  2. Varm opp ca. 2 ss med matolje i en stor pannen på medium høy varme, og fres hvitløk og løk til du får en gyllen farge. Ha oppi scampi og 1/4 ts salt. Stek i til scampiene får farge i noen minutter.
  3. Tilsett frosne erter, mais og gulrøtter, og stek i ca. 2-3 minutter til. 
  4. Bland først inn risen og deretter alle smakstilsetninger godt inn – smak til med saltet. Skyv risen til den ene halvdelen av pannen, slik at den andre halvdelen er tom.
  5. Ha oppi ca. 1 ss olje på den tomme siden, og klekk inn to egg. Rør eggene i sirkelbevelser i ca. 1 minutt. La eggene bli litt faste, før du vender sammen med risen og brekker eggene opp i mindre biter.
  6. Ha helt til slutt i hakket vårløk, bland godt og server. Et tips til deg som elsker ekstra kick, er å tilsette litt chili olje eller Sriracha.

Tips:

  • Denne oppskriften funker helt fint med andre proteiner som tofu, kylling, svin, biff, andre sjømat, kun grønnsaker osv.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*