Perfekt oppskrift til å bruke opp resteris og grønnsaker og proteiner du har liggende i kjøleskapet eller i fryseren. Med denne klasssiske stekt ris sausen, kan du lage så utrolig mange gode versjoner etter hva du har på kjøkkenet 🙂 Perfekt mat til lunsj og middag!
Ingredienser for 4-5 porsjoner
Ca. 700 g kokt ris (350 g ukokt), gjerne thai jasmine ris
450 g scampi i terninger
100 g frosne erter
2 egg
2 hakket vårløk
1 boks mais (160 g)
1 gulrot i terninger
1 fed hakket hvitløk
½ hakket løk
1/4 ts salt til scampi
- SMAKSTILSETNINGER
2 ss soyasaus (les tips)
2 ss oystersaus
1 ss sesamolje
1 ts sukker
1/2 ts pepper
1/4 – 1/2 ts salt
Olje til steking
FREMGANGSMÅTE:
- Rens og del scampi i spisestore terninger. Tørk godt for vann.
- Varm opp ca. 2 ss med matolje i en stor pannen på medium høy varme, og fres hvitløk og løk til du får en gyllen farge. Ha oppi scampi og 1/4 ts salt. Stek i til scampiene får farge i noen minutter.
- Tilsett frosne erter, mais og gulrøtter, og stek i ca. 2-3 minutter til.
- Bland først inn risen og deretter alle smakstilsetninger godt inn – smak til med saltet. Skyv risen til den ene halvdelen av pannen, slik at den andre halvdelen er tom.
- Ha oppi ca. 1 ss olje på den tomme siden, og klekk inn to egg. Rør eggene i sirkelbevelser i ca. 1 minutt. La eggene bli litt faste, før du vender sammen med risen og brekker eggene opp i mindre biter.
- Ha helt til slutt i hakket vårløk, bland godt og server. Et tips til deg som elsker ekstra kick, er å tilsette litt chili olje eller Sriracha.
Tips:
- Denne oppskriften funker helt fint med andre proteiner som tofu, kylling, svin, biff, andre sjømat, kun grønnsaker osv.