Annonse Kikkoman
En smakfull og superenkel japansk oppskrift med nydelig ponzu saus til 🙂 Her kan du bruke både Kikkoman sin ponzu eller lage din egen versjon med Kikkoman sin klassiske soysaus, og få en frisk og lekker rett på maks 15 minutter. Har du lyst på en annen vri på den klassiske sashimien, eller ikke er helt glad i rå laks, anbefales virkelig denne versjonen der laksen blir lett stekt med delikate smaker 🙂
Nå får du også 50% cashback ved kjøp av Kikkoman original soyasaus og Kikkoman Ponzu. Les mer om tilbudet i Rabble appen.
Ingredienser for 2 porsjoner
350-400 g laks av sushi kvalitet
1 avokado i tynne skiver
1/2 rødløk i tynne skiver
Noen skiver lime/sitron
Hakket vårløk eller spirer
Ristede sesamfrø
- PONZU MED KIKKOMAN
Alternativ: Kikkoman sin Ponzu med sitron
2 ss Kikkoman soyasaus
1 ss sukker
1 ss eddik (7%)
1 ss limejuice
1 ss kaldt vann
1/2 ss sesamolje
FREMGANGSMÅTE:
- Bland sammen hjemmelaget ponzusaus med Kikkoman soyasaus i en bolle og forebered alle grønnsakene. Løken kan gjerne legges i iskaldt vann for søtere smak. Alternativet til enda raskere oppskrift er å bruke den nydelige Kikkoman Ponzu Lemon som er ferdigblandet.
- For å tilberede laksen, kan du velge mellom disse to alternativene;
Metode 1: Varm 1 ss olje i en stekepanne på middels høy varme. Når pannen er varm, steker du alle sidene på laksen raskt til du oppnår en fin stekeskorpe langs hele.
Metode 2: Bruk en gassbrenner/créme brûlée-brenner til å flambere jevnt over hele laksen. Vi skal fortsatt ha rosa i midten, så viktig å ikke oversteke i noen av metodene. - Del laksen i passelige tynne skiver med en skarp kniv. Legg først løken nederst i bunn og topp med laks, lime og avokado. Hell sausen over og dryss på med ristede sesamfrø, spirer eller vårløk.
TIPS:
- Både Kikkoman ponzu og den hjemmelagde sausen passer godt til rå sashimi, tempura og som dipp at kjøtt, fisk eller grønnsaker.
Ha en riktig fin dag.
Klem TuTu