Plutselig ble det vinter igjen, og hva frister mer enn en kremet, varm og aromatisk kylling suppe? I en travel hverdag er det gull å ha noen raske og enkle oppskrifter som både metter og varmer. Thailandske supper har mye smak selv om de tar kort tid å lage, og denne kremete, fyldige, runde suppen er en hverdagsfavoritt hos oss. Kan nytes som den er, eller med ris eller risnudler.
Ingredienser for 2-3 porsjoner
1 kyllingbryst
600 ml kokosmelk
1 dl vann
50 g galanga
6 cherry tomater
5 kaffir lime blader
3 sjampinjonger
2 sitrongress delt i 3-4 deler
2 sjalottløk i deler
2 thaichili
Saften av ½ – 1 lime
1,5 ss fiskesaus
½ ts sukker
¼ ts salt
- TILBEHØR
Kokt ris
Hakket koriander
FREMGANGSMÅTE
- Ha vann, kokosmelk, galanga, sitrongress og sjalottløk i en kjele på middels høy varme.
- Når suppen koker, legger du oppi kylling, kaffirlimeblader, hele chili, fiskesaus, sukker og salt. Rør om, legg på lokk og kok i 2–3 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbitene.
- Ha deretter oppi tomater og sopp, og la suppen putre videre på middels høy varme i ca. 3 minutter.
- Ta av lokket, smak til suppen med limesaft og server med kokt ris til.
TIPS
* Galanga og sitrongress kan du banke med en kjøkkenhammer eller et knivskaft før du skjærer dem opp, for å få ut mest mulig aroma.
- Riv kaffirlimebladene litt opp før du har dem oppi, så gir de mer smak.
- Du kan fint lage vegetarisk versjon med f.eks. tofu eller kun grønnsaker – og sløyfe fiskesaus og heller smake til med soyasaus.