Tom Kha Gai

Plutselig ble det vinter igjen, og hva frister mer enn en kremet, varm og aromatisk kylling suppe? I en travel hverdag er det gull å ha noen raske og enkle oppskrifter som både metter og varmer. Thailandske supper har mye smak selv om de tar kort tid å lage, og denne kremete, fyldige, runde suppen er en hverdagsfavoritt hos oss. Kan nytes som den er, eller med ris eller risnudler.

Ingredienser for 2-3 porsjoner

  • 1 kyllingbryst

  • 600 ml kokosmelk

  • 1 dl vann

  • 50 g galanga

  • 6 cherry tomater

  • 5 kaffir lime blader

  • 3 sjampinjonger

  • 2 sitrongress delt i 3-4 deler

  • 2 sjalottløk i deler

  • 2 thaichili

  • Saften av ½ – 1 lime

  • 1,5 ss fiskesaus

  • ½ ts sukker

  • ¼ ts salt

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

  • Hakket koriander

FREMGANGSMÅTE

  1. Ha vann, kokosmelk, galanga, sitrongress og sjalottløk i en kjele på middels høy varme.
  2. Når suppen koker, legger du oppi kylling, kaffirlimeblader, hele chili, fiskesaus, sukker og salt. Rør om, legg på lokk og kok i 2–3 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbitene.
  3. Ha deretter oppi tomater og sopp, og la suppen putre videre på middels høy varme i ca. 3 minutter.
  4. Ta av lokket, smak til suppen med limesaft og server med kokt ris til.

TIPS
* Galanga og sitrongress kan du banke med en kjøkkenhammer eller et knivskaft før du skjærer dem opp, for å få ut mest mulig aroma.

  • Riv kaffirlimebladene litt opp før du har dem oppi, så gir de mer smak.
  • Du kan fint lage vegetarisk versjon med f.eks. tofu eller kun grønnsaker – og sløyfe fiskesaus og heller smake til med soyasaus.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*