Frister det med noe varmt og godt i helgen? Da anbefales det denne nydelige, fyldige og litt tykkere vietnamesiske krabbe og asparges suppen. Denne blir ofte servert til forrett i store anledninger eller samlinger som f.eks. bryllup, og er virkelig delikat med sine farger og smaker. Like god og fyldig til hovedrett og her kan du også bruke kun sjømat, f.eks. ekstra crabsticks i stedet for kylling.
Ingredienser for 5-6 porsjoner hovedrett.
3 liter vann
300 g kyllingbryst
200 g asparges i krukke
12 kokte vaktelegg
2 sammenpisket egg
1 krabbeskjell (150 g krabbekjøtt)
1 boks mais
4 ss kylling buljong
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1 ts sesamolje
- TYKNING
100 g tapioca stivelse/maisenna/ potetmel
75 ml vann
- TILBEHØR
Salt og pepper
Hakket koriander/vårløk
FREMGANGSMÅTE:
- Kok opp vaktelegg og skrell alle.
- Kok deretter opp vann på høy varme. Del kyllingbrystet i 3-4 deler og legg det oppi når vannet koker. La det koke til gjennomkokt i ca. 10 min til helt gjennomkokt med 1 ss kylling buljong.
- Ta ut kyllingen og tilsett resterende smakstilsetninger bortsett fra sesamolje, krabbekjøtt, mais, sopp og hvit asparges. La det koke i ca. 10 min på middels høy varme mens du river kyllingen i små stirmler.
- Ha oppi kylling, vaktekegg og rør godt. Rør sammen tyningen og hell over suppen i en tynn stråle mens du rører. Her justerer du mengden selv etter hvor tykk du foretrekker suppen.
- Rør godt opp og la det koke i ca. 15 minutter og tykner mens du rører jevnlig.
- Hell egg over i en sil slik at du får en tynn stråle. Rør opp, tilsett sesamolje så er suppen klar. Dryss over med litt koriander/vårløk og smak til med salt og pepper.
TIPS:
- Har du ikke krabbekjøtt kan du også bruke imitert krabbekjøtt og smake til.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu