Pannestekt And Med Honning Og Chilisaus

En nydelige pannestekt and med masse herlige, søte og sprø grønnsaker og frukt. Inspirert av en herlig rett vi fikk servert på restaurant Dinner. Det er sjeldent vi ser tropiske frukter i middagsretter, og de friske smakene løftet virkelig opp denne retten. I tillegg har jeg laget ekstra mye saus til risen.

Ingredienser for 2 porsjoner

  • 400 g andebryst

  • 150 g king oystersopp i deler

  • 150 g asparges i deler

  • 125 g lychee i lake (les tips)

  • 125 g canteloupe melon

  • Salt og pepper

  • SAUS
  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 3 ss flytende honning

  • 2 ss Sriracha chilisaus

  • 2 ss lys soyasaus

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1/4 ts salt

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

  • Hakket vårløk eller koriander som garnityr

  • 1 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:

  1. Rutt opp skinnet på anden og dryss over med litt salt og pepper på begge sider. Varm en panne på middels høy varme og stek anden med skinnet ned i ca. 6-7 minutter, til skinnet blir gyllenbrunt og sprø.
  2. Snu anden og stekes i 3-5 minutter til, litt utifra hvor lite eller godt stekt du ønsker anden og også hvor tykt kjøttet er. Her liker vi at kjøttet er litt understekt, da vi skal steke litt til i trinn 7. Settes til side på et fat.
  3. Mens anden steker kan du blande sammen sausen i en skål og forbered grønnsakene. Ta ut 125 g lychee fra boksen.
  4. Del opp anden i ca. 1 cm tynne skiver.
  5. På middels høy varme, steker du sammen asparges og sopp i den resterende oljen til anden. Ca. 2-3 minutter og sett til side.
  6. På fortsatt samme varme tilsetter du 1 ss olje i samme panne. Når pannen er varm, heller du inn sausen i samme panne. La det frese i ca. 1 minutt.
  7. Vend inn kjøttet, grønnsakene, lychee og melon. Bland godt i ca. 2-4 minutter slik at sausen trekker seg inn, så er denne klar.
  8. Serveres med ris, og dryss gjerne litt urter over.

TIPS:

  • Jeg bruker 1 boks med lychee i lake fra Aroy-D. Resterende lychee bare nytes som du er, eller i f.eks. frukt cocktail.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*