Crispy Tempura Bananer

Annonse – Saitaku

Uten tvil de mest crispy frityrstekte bananene jeg har laget! Er du også glad i frityrstekte bananer, er disse virkelig den enkleste metoden å lage de på 🙂 Med ferdig tempura mix og panko fra Saitaku, tar det deg ikke mer enn 15 minutter før du kan servere denne nydelige desserten. Denne duoen er også helt genial til å lage katsu, tempura scampi, kylling eller grønnsaker med – sjekk gjerne alle mine oppskrifter på disse rettene her.

I denne oppskriften bruker jeg alle disse produktene fra Saitaku, som du kan finne i de fleste dagligvare forretninger, eller på Oluf Lorentzen sin nettsiden her!

Ingredienser for 4 porsjoner

  • TEMPURA RØRE
  • 1 pose Saitaku Tempura Mix

  • 1,5 dl kaldt vann

  • 1 ts sukker (kan sløyfes)

  • Ca. 1/2 pakke Saitaku panko

  • Raps eller frityrolje til frityrsteking

  • ANNET
  • 2 store modne bananer

  • Vanilje is, eller andre smaker

  • Karamellsaus/lønnesirup/honning

  • Bær om ønskelig

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å varme opp olje til frityrsteking i en panne på medium høy varme. Oljen bør være minst 7-10 cm dyp.
  2. Del hver banan i ca. 3-4 cm tykke biter. Bland deretter sammen Saitkau sin tempura røre med vann og sukker med en slikkepott. Rør godt med en slikkepott til du får en jevn, men fortsatt tykk røre. Merk at røren ikke skal overpiskes, da den kan bli for flytende.
  3. Ha panko oppi en skål. Når oljen er varm, kan du dippe halvparten av bananene i røren. Løft opp med en gaffel slik at det renner litt av seg før du vender oppi med panko. Stek i noen minutter til du får en sprø kosistens og fin gyllenbrun farge. Gjenta prosessen med de resterende.
  4. Serveres varme eller lune med is, karamellsaus/lønnesirup/honning og gjerne litt bær eller frukt om ønskelig.

TIPS:

  • Denne tempura miksen kan brukes til å lage andre type tempura. Du kan sjekke ut andre Saitaku oppskrifter her.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*