Aromatisk og smakfull udon suppe på maks 30 minutter? Denne grunnoppskriften på kraft er vår favoritt på travle dager, og vi garanterer god smaksopplevelse tross kort tid på kjøkkenet 🙂 Her kan du fint bruke kun grønnsaker, tofu, sopp, eller andre proteiner du ønsker. Ramen nudler eller risnudler er også godt til.
Ingredienser for 4 porsjoner
600 g overlår av økologisk kylling
2 ss olje til steking
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
- KRAFT
1,5 l vann
25 g ingefær i strimler
2 vårløk
75 ml soyasaus
2 ss kylling buljong pulver
2 ss mirin
1-2 ss chiliolje
- TILBEHØR
Udon nudler (les tips)
Hakkede vårløk
Ristede sesamfrø
Mais
Naruto fiskekaker
Nori (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE:
- Fileter kyllingen og dryss på med litt salt og pepper fordelt på begge sidene av alle filetene. Varm olje i en kjele på medium høy varme og stek kyllingen med skinnet ned først i ca. 5-6 minutter, frem til skinnet blir gyllenbrun og sprø.
- Snu og stekes i ca. 2-3 minutter til. Legg kyllingen over på et fat og del opp i spisestore biter.
- Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær oppi. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere. La det frese i ca. 2-3 minutter til gyllen før du tilsettter vann, soyasaus, mirin og buljong pulver.
- La det koke i minst 10 minutter på middels høy varme, eller opptil 30 min på middels varme.
- Kok udon nudler til de akkurat slipper formen. Sil ut vannet og skyll lett over med lunkent vann.
- Ha nudler i dype boller, og hell kraften over. Topp med alle tilbehørene også er det bare å nyte. Om du ønsker ekstra hit, kan chili olje eller japansk chili pulver anbefales.