Udon Nudelsuppe Med Kylling

Aromatisk og smakfull udon suppe på maks 30 minutter? Denne grunnoppskriften på kraft er vår favoritt på travle dager, og vi garanterer god smaksopplevelse tross kort tid på kjøkkenet 🙂 Her kan du fint bruke kun grønnsaker, tofu, sopp, eller andre proteiner du ønsker. Ramen nudler eller risnudler er også godt til.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g overlår av økologisk kylling

  • 2 ss olje til steking

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • KRAFT
  • 1,5 l vann

  • 25 g ingefær i strimler

  • 2 vårløk

  • 75 ml soyasaus

  • 2 ss kylling buljong pulver

  • 2 ss mirin

  • 1-2 ss chiliolje

  • TILBEHØR
  • Udon nudler (les tips)

  • Hakkede vårløk

  • Ristede sesamfrø

  • Mais

  • Naruto fiskekaker

  • Nori (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:

  1. Fileter kyllingen og dryss på med litt salt og pepper fordelt på begge sidene av alle filetene. Varm olje i en kjele på medium høy varme og stek kyllingen med skinnet ned først i ca. 5-6 minutter, frem til skinnet blir gyllenbrun og sprø.
  2. Snu og stekes i ca. 2-3 minutter til. Legg kyllingen over på et fat og del opp i spisestore biter.
  3. Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær oppi. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere. La det frese i ca. 2-3 minutter til gyllen før du tilsettter vann, soyasaus, mirin og buljong pulver.
  4. La det koke i minst 10 minutter på middels høy varme, eller opptil 30 min på middels varme. 
  5. Kok udon nudler til de akkurat slipper formen. Sil ut vannet og skyll lett over med lunkent vann.
  6. Ha nudler i dype boller, og hell kraften over. Topp med alle tilbehørene også er det bare å nyte. Om du ønsker ekstra hit, kan chili olje eller japansk chili pulver anbefales.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*