Thai Kylling Med Cashewnøtter

En av de mest populære oppskriftene på bloggen, som vi selv elsker 🙂 Enkel, smakfull og helt nydelig med ris! Denne mørke og sticky sausen sammen med kylling, nøtter og grønnsaker er virkelig en sikker vinner sammen til både hverdag og helg.

Ingredienser for 4 porsjoner

 • KYLLING
 • 600 g økologisk kyllingbryst

 • 50 g maisenna

 • 1/2 ts salt

 • 1/4 ts pepper

 • Olje til steking

 • GRØNNSAKER
 • 5-20 tørket chili

 • 3 bunter asiatisk vårløk (eller 2 vanlig)

 • 2 fed finhakket hvitløk

 • 1/2 gul paprika

 • 1/2 rød paprika

 • 1/2 rødløk

 • 75 g cashew nøtter

 • SAUS
 • 3 ss soyasaus

 • 2 ss thai mørk soyasaus

 • 1 ss hvit eddik 5%

 • 1 ss sukker

 • 1 ts maisenna

 • TILBEHØR
 • Kokt ris

 • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med å kutte opp grønnsaker og blande sammen sausen (les tips). Jeg liker å dele paprika og løk i bite-size biter i trekantet form. Vårløken har deler jeg i ca. 4 cm lange biter.
 2. Varm en del olje som dekker kyllingen på middels høy varme. Deretter kan du dele kyllingen opp i terninger på ca. 3×3 cm. Bland kyllingen først sammen med salt og pepper. Til slutt tilsetter du maisenna til alle bitene blir dekket med mel. Rist litt av melet og legg en og en bit oppi den varme oljen. Stekes i ca. 4-5 min til kyllingen får en jevn og svak gyllenbrun farge. Taes ut på et fat med papir til avrenning.
 3. Varm deretter 3 ss olje på middels høy varme. Stek hvitløk, tørket chili og cashew nøtter sammen i ca. 2 minutter, slik at nøttene får en fin farge og chilien en god aroma. Ha oppi paprika og stekes i ca. 1-2 min til.
 4. Ha oppi kylling og løk, og bland alt godt opp før du tilsetter sausen. Vend alt godt sammen i ca. 1 min slik at sausen trekker seg inn i kyllingen. Ha oppi vårløk, bland opp en siste gang så er den klar.

TIPS:

 • Jeg bruker thai black soysaus fra Healthy boy brand, som er veldig tykk og har god sødme og balanse med det salte. Dersom du kun har kinesisk dark soysaus fra Lee Kum Kee, som jeg brukte i min tidligere oppskrift, kan du bruke sausen fra den oppskriften.
 • Merk at thai black soyasaus kan lett forveksles med thai sweet soyasaus, så sjekk nøye emballasjen før du kjøper 🙂

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*