Teriyaki Kylling Med Ris Og Grønnsaker

Annonse – Saitaku

Hva med en enkel, rask og nydelig middag på maks 30 minutter med få ingredienser. Med den smakfulle teriyaki sausen til Saitaku som er flytende, god og helt essensiell for å lykkes i denne oppskriften, kan du servere denne middagen på kort tid sammen med ris og grønnsaker 🙂

I tillegg har Coop Obs og Coop Mega kampanje frem til 19.2 på sitt sortiment av Saitaku-produkter. Så her kan du finne gode produkter til middager fremover. Se gjerne alle mine Saitaku oppskrifter her. Og ønsker du et friskere element? Prøv agurksalaten her.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g økologisk lårfilet av kylling

  • 25 g maisenna

  • 2 ss olje til steking

  • 1 flaske Saitaku teriyaki saus

  • 1-2 ss flytende honning

  • 1/2 ts pepper

  • ANNET
  • Kokt ris (Saitaku)

  • Saitaku ristede sesamfrø

  • 200 g brokkoli i buketter

  • 1/2 løk i deler

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del løk i deler og brokkoli i små buketter. Ha brokkoli i en står bolle og hell over 1 dl kokende vann. La det trekke i et minutt, sil ut og skyll godt med kaldt vann. Denne metoden gir deg jevn-stekte brokkoli.
  2. Del hvert lårfilet i ca. 2-3 cm like store biter og vendes sammen med maisenna og pepper i en bolle.
  3. Varm 2 ss olje på middels høy varme i en panne. Spre kjøttet godt utover pannen og la de steke først på den ene siden, før du snur om og steker til gyllen og nesten helt gjennomstekt på andre siden.
  4. Vend inn brokkoli og løk og stek i ca. 2 minutter. Tilsett en hel Saitaku teriyaki saus og honning.
  5. Bland godt opp og la sausen trekke inn i kjøttet ca. 3-4 min.
  6. Rør jevnlig og smak til med hvor søtt du foretrekker. Vend helt til slutt inn litt hakkede vårløk og Saitaku sin ristede sesamfrø.
  7. Når kyllingen er klar, serverer du den sammen med kokt ris. Ha over den gode sausen som virkelig er helt nydelig med ris, og dryss på med litt ekstra ristede sesamfrø for ekstra aroma.

TIPS:

  • Lårfilet anbefales da de er mørere og saftigere i smak og konsistens.
  • Saitaku sin sushi ris kan fint bruke til denne oppskriften. Her koker du risen etter fremgangsmåten på pakken, og sløyfer eddiken og alt som skal vendes inn til sushi ris.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*