Den enkle og virale oppskriften i sosiale medier som er perfekt for store og små. Små, søte munnfull sushi kopper bakt i muffinsformer, med creamy og gode smaker. Her kan du også bruke tofu, kylling, reker, crab sticks og lignende 🙂 Grønnsaker som agurk eller chili for ekstra kick er også godt til.
Ingredienser til 24 cups
- Marinade
500 g laks i terninger
2 ss soyasaus
1 ss honning
1 ss sesamolje
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts pepper
- Annet
6 nori ark
Ca.6-700 g kokt ris/sushi ris (300 g ukokt)
Majones som topping
1 hakket vårløk
1/2 avokado
Ristede sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen på 200 grader over og under varme. Del laksen i terninger på ca. 1,5×1,5 cm store. og bland sammen med marinaden.
- Klipp opp nori ark i kvadrater – hvert ark deles i fire slik at du får 24 ark.
- Fordel to spiseskje med ris i midten av hvert ark og dytt de oppi muffinsbrettet.
- Topp med den marinerte laksen og stek i ovnen i ca. 12-15 minutter.
- Ta ut og topp med noen biter avokado, majones, hakkek vårløk og ristede sesamfrø. Nytes varme.
TIPS:
- Du kan også bruke sushi ris (sushi blandet med eddikblanding) for ekstra sushi smak.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu
Hei! Kan man la være å steke laksen og heller bruke salmalaks?
Ja det skal gå helt fint 🙂