Sushi Baked Cups

Den enkle og virale oppskriften i sosiale medier som er perfekt for store og små. Små, søte munnfull sushi kopper bakt i muffinsformer, med creamy og gode smaker. Her kan du også bruke tofu, kylling, reker, crab sticks og lignende 🙂 Grønnsaker som agurk eller chili for ekstra kick er også godt til.

Ingredienser til 24 cups

  • Marinade
  • 500 g laks i terninger

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1/2 ts pepper

  • Annet
  • 6 nori ark

  • Ca.6-700 g kokt ris/sushi ris (300 g ukokt)

  • Majones som topping

  • 1 hakket vårløk

  • 1/2 avokado

  • Ristede sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

  1. Forvarm ovnen på 200 grader over og under varme. Del laksen i terninger på ca. 1,5×1,5 cm store. og bland sammen med marinaden.
  2. Klipp opp nori ark i kvadrater – hvert ark deles i fire slik at du får 24 ark.
  3. Fordel to spiseskje med ris i midten av hvert ark og dytt de oppi muffinsbrettet.
  4. Topp med den marinerte laksen og stek i ovnen i ca. 12-15 minutter.
  5. Ta ut og topp med noen biter avokado, majones, hakkek vårløk og ristede sesamfrø. Nytes varme.

TIPS:

  • Du kan også bruke sushi ris (sushi blandet med eddikblanding) for ekstra sushi smak.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Sanja Adjulovic

    Hei! Kan man la være å steke laksen og heller bruke salmalaks?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*