En rask, enkel og smakfull nudelrett på maks 15 minutter 🙂 Denne er creamy, chewy og bare himmelsk på alle dager. Du kan gjøre den mer fancy med å servere med f.eks. sopp, tofu, andre grønnsaker, sjømat eller kjøtt, men vi synes denne er helt nydelig slik som den er.
Vil du forresten ha en grundig guide til alle de essensielle ingrediensene jeg bruker? I min nyeste bok, som er på maks rabatt nå, finner du denne listen med bilder og navn, som kan gjøre handleturer mer effektive, og du slipper å legge til ingredienser du ikke får bruk for 🙂 Sjekk ut boka mi her.
Ingredienser for 2 porsjoner
300 g nudler/pasta (les tips)
Hakket vårløk
Ristede sesamfrø
1 egg (valgfritt)
- SAUS
1 dl pastavann
5 ss peanøttsmør
3 ss soyasaus (lys)
2-3 ss chilicrisp med olje
1 ss riseddik
1 ss honning
1 fedd finhakket hvitløk
FREMGANGSMÅTE:
- Kok pasta/nudler etter anvisning på pakken og spar på 1 dl av vannet. Sil ut til avrenning.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen, gjerne med en visp til du får en jevn saus. Smak til ettersom alle chilicrisp kan variere i smak.
- Vend inn nudlene. Topp med hakket vårløk, ristede sesamfrø, og gjerne et egg om ønskelig. Nytes varm.



TIPS:
- Da jeg ikke fant passende asiatiske nudler til denne retten, erstattet jeg de med italiensk pasta som kan kjøpes fra diverse dagligvarer eller italienske butikker. Disse kalles for Malfadine (bølget båndpasta). Her bør du koke til litt mykere enn al dente.
- Er du så heldig og finner asiatiske nudler i samme form, er det helt strålende. Alternative er å bruke andre type eggnudler eller brede eggnudler, men smak da til med sausene om du har tynnere nudelstrenger.
- Her bruker jeg lys soyasaus fra Lee Kum Kee.
- Jeg bruker Kwong Cheong Thye sin Crispy Chilli, som har en god umami smak, olje og sprøe elementer. Bruker du andre chili crisp, må du gjerne smake til med mengdene.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu