Thai Panang Curry

20 minutters thai panang curry til middag? Denne kan du enkelt lage med proteiner og grønnsaker du finner i kjøleskapet👏 Raske og smakfulle middager er vår favoritt ved kjølige årstider, og curryer virkelig den beste comfort-fooden! 

Ingredienser 4 porsjoner

  • CURRY
  • 500 g nakkekoteletter uten bein

  • 4 dl kokosmelk

  • 2 dl vann

  • 5 ss panang curry paste

  • 2 ss sukker

  • 2 ss fiskesaus

  • 1 paprika/ spisspaprika i skiver

  • 1 boks vannkastanje (225 g)

  • 1 boks bambus (225 g)

  • 1 bunte thai basillikum (kan sløyfes)

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

  • 2 ss olje

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del nakkekotellene i tynne skiver. Varm 2 ss olje i en kjele på middels høy varme. Stek kjøttet i ca. 2-3 minutter for stekeskorpe.
  2. Tilsett 3 ss curry og freses ca. 1-2 minutter til.
  3. Tilsett halvparten av kokosmelken sammen med vann.
  4. Smak til med fiskesaus og sukker. La det koke i 3-4 minutter til kjøttet er gjennomkokt.
  5. Ha oppi grønnsaker og og den restende kokosmelken. La det koke i ca. 3-4 min til. Vend helt til slutt inn thai basillikum. Denne gir deg en søt og herlig aromat til curryen. Serveres varmt med ris.

TIPS:

  • Ønsker du vegetarisk versjon, kan fiskesaus erstattes med soyasaus og du kan bruke grønnsaker som sopp, gulrøtter, løk, potet, blomkål eller tofu som protein.
  • Kylling, biff eller sjømat er også fine alternativer her.
  • Curry paste kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra Aroy-D.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*