Definisjonen på “finger-lickin-good”. Visste du at korean fried chicken ofte blir forkortet som KFC i Sør-Korea? Her får du mange smakfulle varianter med og uten saus, og en av våre største favoritter må være denne med en sticky og god soya og hvitløkssmak.
Denne gangen har jeg prøvd med en tempurarøre som skal gi enda mer crispy lag utenpå. Perfekt til store og små, og helt nydelig med denne forfriskende syltede grønnsaken, som kalles for chicken mu. Denne er en syrlig, søt og frisk tilskudd til sprøstekte fried chicken, men også som siderett til korean bbq.
Ingredienser 4-6 porsjoner (avhengig om du serverer med ris eller ikke)
- KYLLING MARINADE
600 g økologisk overlår av kylling
1 ss sesamolje
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
- RØRE
250 ml vann
175 g hvetemel
1 ss olje
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
- SAUS
4 fedd finhakket hvitløk
1 dl soyasaus
1 dl corn sirup
2 ss ketchup
2 ss brunt sukker
1 ss gochujang
- CHICKEN MU
350 g daikon radish
200 ml vann
100 ml hvit eddik (5-7%)
100 g sukker
1 ts salt
- ANNET
Frityrolje
Ris
Hakket vårløk
Sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Chicken Mu: Rør sammen blandingen i en bolle. Kutt radish i små terninger på maks 1,5 cm store. Legg de oppi blandingen og oppbevar i en luftett krukke eller boks i minst 2-3 timer i kjøleskapet. For aller best smak burde denne lages kvelden før og holder opptil 1 mnd i kjølekslapet.
- Del kyllingen i spisestore biter på ca. 4×5 cm store. Mariner i en bolle og la stå i minst 15 min.
- Bland sammen tempurarøren i en bolle. Varm olje på middels høy varme. Den bør dekke minst 5 cm høy oppmot kanten av pannen.
- Vi steker i to omganger for å bevare varmen og ha nok plass. Legg halvparten av kyllingen i røren og frityrstek i ca. 8-10 minutter til sprø.
- Ta ut og til avrenning på en rist med kjøkkenpapir over. Gjenta med resterende. Ta de også ut til avrenning etter 8-10 minutter.
- Deretter legger du tilbake de første som ble stekt. Hemmeligheten til super sprø kylling er double-frying. Her trenger de bare 4-6 minutter. gjenta til alt er stekt.
- Denne kan du allerede lage når den første runden med kylling stekes. Varm alle ingrediensene i en liten kjele på middels høy varme og la det koke opp. Slå av og løft den av platen.
- Legg den friterte kylling utover på en rist. Pensle godt med saus på begge sider av hver bit. Serveres varm, gjerne med ris og syltede grønnsaker til.



TIPS:
- Her bruker jeg koreansk soyasaus. Bruker du noen andre, bør det smakes til med sukker.
- Du kan fint lage med klubber eller vinger, eller prøve vegetarisk med blomkål, sopp eller tofu.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu