Melkesnurrer Med Vaniljekrem

Med min klassiske melkeboller oppskrift som alltid gir de beste bollene 🙂 Denne gangen har jeg laget snurrer med vaniljekrem, og tror muligens disse er den beste versjonen jeg noen gang har laget med denne deigen! Enda saftigere og luftigere enn tidligere, og helt himmelsk med smak av vanilje og sukkker-toppingen! Ønsker du å unne deg med noe herlig i helgen, anbefales disse på det sterkeste 🙂

ingredienser til 9 melkesnurrer

 • 400 g hvetemel

 • 225 ml lunken H-melk

 • 100 g sukker

 • 40 g mykt romtemperert smør

 • 3 ts tørrgjær for søtbakst

 • 1 ts vaniljesukker

 • 1/4 ts salt

 • ANNET
 • 250 g vaniljekrem for bakst

 • Sukker som topping

 • 2-3 ss melk til pensling

FREMGANGSMÅTE:
PS! for step-by-step video, ta en titt på @alt_asiatisk på Instagram!

Dersom du ønsker å elte for hånd, kan du sjekke ut fremgangsmåten her!

 1. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt i en kjøkkenbolle. Deretter varmer du opp melk opp på lav varme til den er lunken (ca.35-37 grader). Løft den av platen og rører inn tørrgjær.
 2. Skru kjøkkenmaskinen på lav hastighet mens du tilsetter melkeblandingen i en tynn, jevn stråle. La den elte i 1 minutt før du skrur opp litt høyere, men fremdeles under middels hastighet.
 3. Deigen skal eltes i ca. 7 minutter. Den skal slippe bollen og være jevn og fin. Tilsett deretter romtemperert smør og elt deigen i ytterligere 8-10 minutter på fortsatt nivå 2 til du kan ta glutentesten:  ta en liten håndfull av deigen, og strekk den forsiktig ut til en tynn hinne som lyset kan sees igjennom. Dersom den ryker med en gang eller føles for stram, skal deigen eltes litt til.
 4. Form deigen til en bolle og hev den i en stor bolle med håndkle over. Jeg setter den i ovnen på 50 grader med over- og undervarme, i ca. 1,5 time. Deigen skal heves til mer enn dobbel størrelse.
 5. Kna lett på deigen når den er ferdig hevet, og strø litt mel på benken før du kjevler den ut til ca. 30×40 cm stor.
 6. Smør et jevnt lag med vaniljekrem over hele deigen og brett sammen deigen i to. Kjevle ut litt forsiktig så deigen blir noe større. Del opp med en skarp kniv i 9 like store remser.
 7. Strekk den litt ut og tvinn remsene før du snurrer de flatt på kjøkkenbenken og klemmer kanten under bollen. Du kan fint også lage knuter eller fletter, men juster da steketiden. Disse er flate og stekes derfor jevnere og raskere.
 8. Legg de over på et kledd stekebrett og etterhev i ovnen i ca. 30-45 minutter til, med et håndkle over.
 9. Ta ut bollene og forvarm ovnen på 170 grader over og under varme. Stek bollene midt i ovnen i ca. 13-16 minutter. Ta de ut og la de hvile på brettet i ca. 5 minutter før du løfter de forsiktig over på en rist.
 10. Ha sukker i en skål som er større enn bollene. Mens de fortsatt er varme eller lune, kan du pensle overflaten til en og en av gangen med melk og dynke de med sukker, slik at du får et fint og jevnt lag.
 11. Nytes varme eller lune! Har du noen til overs kan de oppbevares i en luftett boks, og ønsker du den nybakte smaken igjen, kan du varme de opp i ca. 10 sekunder i mikroen.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*