Eller Char siu kylling som denne også kalles for, en blant Tuans sine favoritter å ha med seg til lunsj om vi har noe igjen til dagen etter 🙂 Denne marinaden er søt, salt og så velbalansert og vi kan garantere den saftigste kyllingen på kort tid. Alt du trenger er å blande sammen kylling og marinade kvelden før. Da blir alt klart til å steke i ovnen dagen etter og du kan servere middagen innen 30 minutter.
Ingredienser for 4 porsjoner
- MARINADE
8-900 g økologisk overlår av kylling (8stk)
4 fed hvitløk i skiver
2 ss østerssaus
2 ss hoisinsaus
2 ss flytende honning
1 ss lys soyasays
1 ss sesamolje
1 ts five spice krydder
1/4 ts salt
- GLAZE
1 ss østerssaus
1 ss flytende honning
- ANNET
4-500 g brokkolini
Ris til fire porsjoner
Riste sesamfrø (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å fjerne bein på overlårene. Snitt litt opp der kjøttet er tykkest. Bland sammen marinaden i en bolle og smak til etter hvor salt/søtt du foretrekker, ettersom hoisinsauser kan variere i smak.
- Bland godt inn kyllingen og marineres i minst 2 timer for god smak, eller i kjøleskapet kvelden før.
- Forvarm ovnen på 200 grader. Dekk en stekeplate med aliminiumsfolie og legg kyllingen flat med skinnet opp, uten hvitløken.
- Inn midt i ovnen i ca. 15-17 minutter. I mellomtiden kan du dampe, koke eller woke brokkolini, f.eks. som denne oppskriften. Bok choy er også mulig å bruke her.
- Ta ut brettet og pensle et jevnt lag med glazen over skinnet, og sett brettet tilbake på øverste rille i ca. 4-7 minutter, slik at du får en crispy, sticky og karamellisert skinn. Pass godt på slik at skinnet ikke brenner seg.
- Del gjerne opp kyllingen i spisestore biter og serveres med pak choy og nudler og øs over med saus.
TIPS:
- Overlår med skinn og bein gir deg den saftige konsistensen, samtidig den fine fargen og karamelliseringen av skinnet. Du kan bruke andre deler av kyllingen, men da må steketiden justeres. For oppskrifter med svin, sjekk her.
- Five spice er et krydder som kan kjøpes både fra vanlig dagligvare i krydderhyllen eller på asiatiske matbutikker.
- Hoisinsaus fra Flying Goose Brand eller Lee Kum Kee anbefales . Bruker du andre merker er det viktig å smake til, da sukker/salt mengden kan variere.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu
Hei! Denne ser kjempegod ut! Men, hvor er oppskriften på sausen? Er det marinaden? Innledningsvis og på bildet står det at den serveres med ris, men fra pkt 5 og ned står det nudler (og saus). Jeg foretrekker nudler selv, så vil gjerne få oppskriften på sausen 🙂
Hei og tusen takk – det var en ekstra setning som kom fra tidligere oppskrift ble nudler 🙂 Har rettet på den nå, hvis du ønsker nudler finner du den her: https://www.altasiatisk.no/2022/11/kylling-char-siu-nudler/