Vår ultimate go-to på en travel hverdag! Det beste med japansk curry er at de er runde, milde og gode i smak, og perfekt for en hel familie. Denne glinsende, tykke og gode sausen er nydelig godt med kokt ris. Her kan du fint bruke tofu, kylling eller andre gode grønnsaker til. Les gjerne tips nederst for våre beste råd 🙂
INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER
400 g entrecote
400 g poteter i terninger
2 fed hakket hvitløk
1 gulrot
1/2 hakket gulløk
8 dl varmt/kokende vann
1/2 pakke Vermont Curry (6 terninger, les tips)
1 ss olje + 1 ss smør til steking
1/4 – 1/2 ts salt
- TILBEHØR
Kokt ris
Hakket vårløk
Pickle
FREMGANGSMÅTE:
- Del biff i spisestore biter på rundt 2×2 cm store. Fres løk og hvitløk med olje og smør på middels høy varme til du får en gyllen farge. Tilsett biff og stek du får en jevn skekeskorpe.
- Ha oppi poteter (deler hver potet i ca. 2 cm tykke biter) og gulrøtter (1/2 cm tykke skiver på skrå) og stek i ca. 2 min.
- Tilsett kokende vann, sett på lokk og la det koke i ca. 7-10 min til grønnsakene er nesten helt myke.
- Tilsett deretter curry terningene og bland godt alt løser seg opp uten lokk. Rør jevnlig i ca. 5-7 min til curryen blir passelig tykk og god. Smak til med salt.
- Serveres med ris og pickle. Dryss gjerne litt hakket vårløk og chili flakes/olje over for ekstra spice.
TIPS:
- Vermont curry kan kjøpes fra diverse asiatiske matbutikker. Om du ikke finner denne, kan du bruke Golden curry som også er et japansk merke. Tilpass styrken selv, vi bruker middels styrke i vår.
- Av grønnsaker kan blåmkål, søtpotet, squash, sopp og lignende grønnsaker være godt til.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu