Ribbe Nudelsuppe

Pleier du som oss å ha resteribbe til overs og vil forberede deg på å kunne lage noe enn julemat? Da er denne oppskriften midt i blinken for deg. Denne herlige kraften gir dype og gode smaker selvom den er super enkel å lage med få ingredienser. Nydelig til både hverdag og andre anledninger. Her får du rene smaker som virkelig trengs nå etter den mektige maten de neste dagene 🙂

Har du også lyst på oppskrifter med asiatisk ribbe? Sjekk ut her 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • FYLL
  • 400 g ferdistekt juleribbe

  • 1 hakket vårløk/koriander

  • 2 bok choy

  • 1 pk bønnespirer

  • 300 g huu tieu/pho nudler

  • 8 fish/squid/reke boller/tofuboller (valgfritt)

  • Pepper/chilisaus/chiliflakes

  • SUPPE
  • 1,7 l vann

  • 2 ss kylling buljong

  • 2 ss fiskesaus

  • 1 ss østerssaus

FREMGANGSMÅTE:

  1. Kok risnudler som anvist på pakken. Her kan du fint også bruke eggnudler om ønskelig. Skyll godt med lunkent vann og settes til avrenning.
  2. Varm opp ribben i airfryer eller ovn. Del opp i spisestore biter.
  3. Kok opp ingrediensene til kraften på høy varme og la det få et oppkok i noen minutter.
  4. Senk til middels høy og ha oppi bok choy og fiskeboller. Bok choy bør 2-4 minutter etter hvor sprø du liker de.
  5. Fordel risnudler i en bolle. Øs over med kraft, fiskeboller og bok choy. Topp hver bolle med ribbe og gjerne litt chiliflakes for ekstra kick.

TIPS:

  • Fiskeboller og ulike varianter av asiatiske boller kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. De ligger som regel i frysedisken og må tines før du legger i suppen.
  • Her bruker jeg huu tieu risnudler, du kan fint bruke pho nudler eller eggnudler.

Riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*