Pleier du som oss å ha resteribbe til overs og vil forberede deg på å kunne lage noe enn julemat? Da er denne oppskriften midt i blinken for deg. Denne herlige kraften gir dype og gode smaker selvom den er super enkel å lage med få ingredienser. Nydelig til både hverdag og andre anledninger. Her får du rene smaker som virkelig trengs nå etter den mektige maten de neste dagene 🙂
Har du også lyst på oppskrifter med asiatisk ribbe? Sjekk ut her 🙂
Ingredienser for 4 porsjoner
- FYLL
400 g ferdistekt juleribbe
1 hakket vårløk/koriander
2 bok choy
1 pk bønnespirer
300 g huu tieu/pho nudler
8 fish/squid/reke boller/tofuboller (valgfritt)
Pepper/chilisaus/chiliflakes
- SUPPE
1,7 l vann
2 ss kylling buljong
2 ss fiskesaus
1 ss østerssaus
FREMGANGSMÅTE:
- Kok risnudler som anvist på pakken. Her kan du fint også bruke eggnudler om ønskelig. Skyll godt med lunkent vann og settes til avrenning.
- Varm opp ribben i airfryer eller ovn. Del opp i spisestore biter.
- Kok opp ingrediensene til kraften på høy varme og la det få et oppkok i noen minutter.
- Senk til middels høy og ha oppi bok choy og fiskeboller. Bok choy bør 2-4 minutter etter hvor sprø du liker de.
- Fordel risnudler i en bolle. Øs over med kraft, fiskeboller og bok choy. Topp hver bolle med ribbe og gjerne litt chiliflakes for ekstra kick.
TIPS:
- Fiskeboller og ulike varianter av asiatiske boller kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. De ligger som regel i frysedisken og må tines før du legger i suppen.
- Her bruker jeg huu tieu risnudler, du kan fint bruke pho nudler eller eggnudler.
Riktig fin dag,
Klem TuTu