Crispy Duck

Tradisjonelt tar det dagevis å forberede peking duck med sprøtt og glinsende skinn. Når vi spiser ”crispy duck” på restauranter i Norge, er det ofte revet andelår som blir servert i pannekaker sammen med hoisinsaus og både syltede og friske grønnsaker I denne oppskriften får du go-to versjonen vi ofte lager selv, som er enkel og delikat både til hverdags og til større anledninger 🙂

Denne oppskriften er blant en av mange ekslusive oppskrifter som du kun finner i min nyeste kokebok. Akkurat nå er det begrenset med signerte eksemplarer igjen – bestill gjerne nå for garantert levering før jul 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

 • CRISPY DUCK
 • 4 andelår (ca.1,5 kg)

 • Havsalt

 • Pepper

 • GLAZE
 • 1 ss lys soyasaus

 • 2 ts five spice-krydder

 • 2 ts flytende honning

 • 1/4 ts salt

 • HOISINSAUS
 • 2 dl hoisinsaus

 • 0,5 dl vann

 • 2 fedd hakket hvitløk

 • 1-2 ss sukker

 • 1 ss lys soyasaus

 • 1 ss olje til steking

 • 1 ts sesamolje

 • TILBEHØR
 • Syltede grønnsaker; versjon 1, 2 eller 3

 • 1 purreløk (kun den hvite delen) i strimler

 • 1/2- 1 agurk i tynne staver

 • Kinesiske pannekaker (ønsket mengde)

FREMGANGSMÅTE:

 1. Forvarm ovnen på 175 grader med over- og under varme. Tørk godt av andelårene og dryss litt salt og pepper på begge sidene av lårene. Legg dem på en rist med skinnet ned og en stekeplate under.
 2. Stek midt i ovnen i ca. 2 timer og 15 minutter. Snu lårene etter en time slik at skinnsiden ligger opp. Bland sammen glazen i en bolle.
 3. Dersom du ikke har syltede grønnsaker fra før, rekker du fint å lage det mens anden steker. Bruk gjerne et mandolinjern slik at du får tynne strimler som syltes raskere. Del også opp purreløk og agurk.
 4. Lag sausen ved å frese finhakket hvitløk i olje på middels høy varme til den får en fin gyllen farge. Tilsett hoisinsaus, sukker og soyasaus. Smak til med sukker etter hvor søt hoisinsausen er. Tilsett vann,senk varmen til middels og la sausen tykne i  3-5 minutter, slik at den kan smøres på pannekakene. Skru av varmen og ha sesamoljen i helt til slutt. 
 5. Når andelårene er ferdigstekt, tar du dem ut av ovnen og pensler dem jevnt med glazede. Legg dem tilbake i ovnen med skinnsiden opp, og skru opp varmen til 200 grader. Pass godt på mens de steker i ca. 5 minutter, til skinnet blir sprøtt uten å bli brent. Ta ut lårene og la dem hvile i ca. 10 minutter før du river opp kjøttet i mindre biter med to gafler.
 6. Damp pannekakene i en bambusdamper eller varm dem i mikrobølgeovn, og hold dem varme til servering. Dekk dem godt med et håndkle.
 7. Server ingrediensene på ulike fat, og la alle forsyne seg selv. Smør saus midt på pannekaken, og topp med crispy duck, syltede grønnsaker, agurk og purreløk. Rull sammen og nyt dem mens de er  varme.

TIPS:

 • Pannekakene til crispy duck kan kjøpes frosne i asiatiske matbutikker. Dampes/varmes mens de fortsatt er frosne.

Riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*