Thai Spicy Pork Salad

Moo nam tok, som den heter på thai, er den frisk, spicy, syrlig og velbalansert salat som vi elsker her hjemme 🙂 Super enkel å lage på kort tid, og passer godt sammen med ris eller sticky rice. Det som er fine med denne salat-sausen, er at du kan bruke storfe, kylling, sjømat eller f.eks. tofu også.

Ingredienser for 2 porsjoner

  • MARINADE
  • 550 g nakkekotelleter uten bein

  • 15 g palmesukker eller brunt sukker

  • 1 ss fiskesaus

  • 1/2 ts pepper

  • SAUS
  • 2,5 ss fiskesaus

  • 50 g palmesukker

  • 1 ts – 1 ss thai chiliflakes

  • 1/2-1 lime

  • GRØNNSAKER OG ANNET
  • 4 asiatisk sjalottløk eller 2 vanlige i ringer

  • 2 bunter hakket culantro

  • 2 bunter hakket asiatisk vårløk

  • 1 bunte mynte

  • Hodekål, agurk, salat på siden

  • 1 ss sticky rice pulver

  • Sticky rice eller ris

  • 1-2 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland sammen marinaden til kjøttet i en bolle. Dersom nakkekotelettene har bein, fileterer du det bort før du legger i marinaden. Mariner i minst 10 minutter.
  2. Lag sticky rice pulver som denne oppskriften. Bland sammen sausen i en bolle og smak til.
  3. Forbered grønnsakene. Culantro en en grønnsak som fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker. Denne gir en god smak som kan ligne litt på koriander. Finner du ikke denne, kan koriander også brukes.
  4. Legg sjalottløk, culantro, hakket vårløk og mynte i en stor salatbolle.
  5. Varm olje i en stekepanne på middels høy varme. Stek nakkekotelettene på begge sier til gjennomstekt. Del kjøttet i tynne skiver.
  6. Topp kjøttet og sausen over grønnsakene og bland godt sammen med sticky rice pulver.
  7. Server ris, sticky rice og gjerne grønnsaker som hodekål, agurk eller salat på siden.

TIPS:

  • Thai chili pulver og andre urter kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Ønsker du å lage vegetarisk, kan du bytte ut soyasaus med fiskesaus.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*