Thai Spicy Pork Salad

Moo nam tok, som den heter p√• thai, er den frisk, spicy, syrlig og velbalansert salat som vi elsker her hjemme ūüôā Super enkel √• lage p√• kort tid, og passer godt sammen med ris eller sticky rice. Det som er fine med denne salat-sausen, er at du kan bruke storfe, kylling, sj√łmat eller f.eks. tofu ogs√•.

Ingredienser for 2 porsjoner

  • MARINADE
  • 550 g nakkekotelleter uten bein

  • 15 g palmesukker eller brunt sukker

  • 1 ss fiskesaus

  • 1/2 ts pepper

  • SAUS
  • 2,5 ss fiskesaus

  • 50 g palmesukker

  • 1 ts – 1 ss thai chiliflakes

  • 1/2-1 lime

  • GR√ėNNSAKER OG ANNET
  • 4 asiatisk sjalottl√łk eller 2 vanlige i ringer

  • 2 bunter hakket culantro

  • 2 bunter hakket asiatisk v√•rl√łk

  • 1 bunte mynte

  • Hodek√•l, agurk, salat p√• siden

  • 1 ss sticky rice pulver

  • Sticky rice eller ris

  • 1-2 ss olje til steking

FREMGANGSM√ÖTE:

  1. Bland sammen marinaden til kj√łttet i en bolle. Dersom nakkekotelettene har bein, fileterer du det bort f√łr du legger i marinaden. Mariner i minst 10 minutter.
  2. Lag sticky rice pulver som denne oppskriften. Bland sammen sausen i en bolle og smak til.
  3. Forbered gr√łnnsakene. Culantro en en gr√łnnsak som f√•es kj√łpt fra asiatiske matbutikker. Denne gir en god smak som kan ligne litt p√• koriander. Finner du ikke denne, kan koriander ogs√• brukes.
  4. Legg sjalottl√łk, culantro, hakket v√•rl√łk og mynte i en stor salatbolle.
  5. Varm olje i en stekepanne p√• middels h√ły varme. Stek nakkekotelettene p√• begge sier til gjennomstekt. Del kj√łttet i tynne skiver.
  6. Topp kj√łttet og sausen over gr√łnnsakene og bland godt sammen med sticky rice pulver.
  7. Server ris, sticky rice og gjerne gr√łnnsaker som hodek√•l, agurk eller salat p√• siden.

TIPS:

  • Thai chili pulver og andre urter kan kj√łpes fra asiatiske matbutikker.
  • √ėnsker du √• lage vegetarisk, kan du bytte ut soyasaus med fiskesaus.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*