Tempura Scampi Maki Toppet Med Laks Og Chilimajones

Visste du at sushi helt enkelt kan lage selv? I boka mi dedikerte vi et helt kapittel bare til sushi med trinn-for-trinn bilder av teknikkene, som du også finner flere av i samlingen på bloggen her 🙂 I dag finner du en helt ny, frisk, kremet og crunchy versjon med tempura scampi, laks og favoritt chilimajones!

Og dere, ikke glem farsdag neste helg, søndag 13.november 🙂 Har du en far eller partner som ønsker å lage mer asiatisk mat eller allerede elsker det? Da kan du bestille boka mi på maks rabatt og signatur til han som gave nå (husk å krysse av for gratis signering). Er det begrenset antall igjen, så første mann til mølla: https://www.ark.no/boker/Elisabeth-Le-Alt-asiatisk-2-9788203377648

Ingredienser for 4 maki

  • SUSHI RIS
  • 200 g ukokt sushi ris

  • 2,5 dl vann

  • SUSHI EDDIK
  • 2,5 ss riseddik

  • 1 ss sukker

  • 1/2 ss sake (kan sløyfes)

  • 1/2 ts salt

  • FYLL + TOPPING
  • 200 g laks av sushi kvalitet

  • 8 tempura scampi

  • 4 halve noriark

  • 1/2 avokado i 8 skiver

  • Ristede sesamfrø

  • Chilimajones (5 ss majones + 2-3 ss Sriracha)

  • Soyasaus, syltet ingefær og wasabi

FREMGANGSMÅTE:

SUSHI RIS:

  1. Skyll risen et par ganger til vannet er klart. Sil av vannet og ha risen i en kjele på middels varme med ca. 2,5 dl vann.
  2. Gi det et oppkok og legg på lokk. Senk varmen ned til lav og la risen trekke i ca. 8–10 minutter. Ta en rask titt og sjekk hvor mye vann som er igjen i kjelen. Hvis det fortsatt er vann igjen, lar du den koke til alt er trukket inn i risen.
  3. Slå av varmen og la risen trekke på platen i 13–15 min til. Det er viktig å ikke løfte av lokket underveis, for å bevare varmen i kjelen.
  4. I mellomtiden koker du sammen sushieddiken på middels varme til sukkeret løser seg opp. Avkjøl blandingen.
  5. Vend blandingen forsiktig inn i risen med en risskje eller slikkepott. La risen trekke i seg blandingen i 5-10 minutter før den brukes. 

TEMPURA SCAMPI:

  1. Følg denne oppskriften her. Ønsker du presis mengde med 8 scampi, kan du halvere røren.
  2. Bland også sammen chilimajonesen.

MAKI:

  1. Del laksen i på skrå i tynne skiver på maks 0,5 cm. Legg ½ nori ark på en sushi matte med den glatte siden ned. Legg ca. ¼ av sushi risen på arket og spre den godt utover uten å mose riskornert.
  2. Strø et jevnt lag med sesamfrø over risen og snu arket slik at risen nå peker ned mot matten. Legg på to skiver avokado og to tempura scampi.
  3. Legg tomlene dine under matten. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen.
  4. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt. 
  5. Når du har laget ferdig alle fire makiene, legger du 5-6 skiver med laks bortover rullen slik at risen blir dekket. Legg sushimatten over laksen og klem slik at laksen pakkes godt rundt risen.  Del opp hver maki i ca. 8-10 like store biter med en skarp kniv. Dersom rullen har mistet formen, kan du legge matten over igjen for å forme rullen igjen.
  6. Ha chilimajonesen i en sprøytepose og dryss over makien eller server som dipp.
  7. Serveres med soyasaus, wasabi og ingefær.

TIPS:

  • Panko (japanese bread crumbs), kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker. Pleier å ligge ved sushi avdelingen.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*