Sommerruller Med Kylling, Scampi Og Peanøttsaus

Med dobbelmengde saus enn tidligere oppskrifter 🙂 Flere har etterspurt en større porsjon av denne herlige peanøttsausen, og det skjønner jeg godt! Verdens beste saus til disse friske sommerrullene. Passer også godt med risnudler, eggnudler og salater.

Ingredienser for 12 sommerruller

  • FYLL
  • 150 g tørket risnudler

  • 18 scampi

  • 2 økologiske kyllingbryst

  • 1/2 agurk i lange smale deler

  • Salat

  • Garlic chive, mynte, koriander eller andre urter

  • PEANØTTSAUS (les tips)
  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 dl hoisinsaus

  • 3 ss crunchy peanøttsmør

  • 1 ss soyasaus

  • 1,5 dl vann

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ss olje til steking

  • Peanøtter som topping

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å koke scampi og risnudler hver for seg. Husk å sile ut vannet til risnudelen og la det renne av i en sil slik at nudelen er tørr til vi skal rulle sommerrullene. Her kan du gjerne koke flere timer i forveien. Fjern skallet på scampiene og deles på langs i to.
  2. Med kylling kan du enten dampe eller koke brystene, eller pannesteke i skiver.
  3. Lag deretter sausen ved å varme en pannen på medium høy varme med litt matolje, og ha oppi hakket hvitløk til den får en gyllenbrun farge. Tilsett hoisinsaus, peanøttsmør og soyasaus og rør godt. Ta varmen ned til lav, og tilsett vann. Merk at sausen vil se veldig rennende ut (den vil bli tykkere etter avkjøling), men bland godt og la sausen putre i noen minutter. La den puttre til ønsket tykkelse, smak til med sesamolje og løft av platen.

HVORDAN RULLER VI?
Ønsker du å se step-by-step bilder, trykk her 🙂

  1. Dypp rispapir i en bolle med lunkent vann i maks 3 sekunder, og legg det på en tallerken. Rispapiret skal fortsatt være hard, men vil mykne mens du legger på ingrediensene. Legg på kylling nederst og topp med salat, agurk, mynte og risnudler.
  2. Deretter legger scampi (den fine siden ned mot rispapiret), og garlic chive slik at de stikker litt ut som på bildet.
  3. Løft opp enden som er nærmest deg over rullen, og rull over en runde. Brett inn kantene og rull hele sommerrullen stramt fremover.
  4. Denne metoden gir deg fine ruller der scampiene og vietnamesisk skinke blir synlige. Du kan også bare legge alt oppå hverandre over rispapiret og rulle som du vil 🙂

TIPS:

  • Jeg fortrekker rispapir fra asiatiske matbutikker, gjerne fra merket Bamboo Tree.
  • Her bruker jeg crunchy peanøttsmør for ekstra god konsistens. Liker du helt kremet kan du bruke creamy versjon også.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*