En favoritt fra min første kokebok, som forresten er på halvpris her nå 🙂 Denne sticky, lett sprøe kylling, vendt sammen med den velbalanserte sausen er alltid en sikker vinner på middagsbordet for store og små.
Forresten, jeg deler ut til sammen fire stk av min nyeste kokebok til fire heldige vinnere som trekkes på søndag. Sjekk hvordan du kan delta her 🙂
ingredienser for 4 porsjoner
- INNBAKT KYLLING
750 g økologiske kyllingbryst (3 stk)
100 g hvetemel
75 g maisenna
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 eggehvite
Matolje til frityrsteking
- SESAME SAUCE
1 fed hakket hvitløk
2 ss ketchup
2 ss soyasaus
1-2 ss flytende honning
1 ss sesamolje
1 ss riseddik eller klar eddik på 5-7%
1 ss brunt sukker
1 ss sesamfrø
- TILEBHØR
Kokt ris
Hakket vårløk
Ekstra sesamfrø
FREMGANGSMÅTE
- Del hvert kyllingbryst i store terninger på ca. 3 × 3 cm. Hell eggehviten over kyllingen så alt dekkes.
- Bland mel, maisenna, salt og pepper i en bolle og vend kyllingen i melblandingen. Eggehviten gjør at blandingen fester seg til kjøttet.
- Varm opp olje til frityrsteking på middels høy varme. Oljen i kjelen skal være så høy at den dekker kyllingen. Frityrstek kjøttet i ca. 5 min, eller til kyllingen får en lys gyllenbrun farge og blir sprø. Legg oppi litt og litt av gangen, så ikke temperaturen blir for lav. Legg kyllingen på en rist eller et fat med litt papir til avrenning.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til med honningen etter hvor søt saus du vil ha.
- Varm opp en stekepanne til middels høy varme og tilsett sausen når pannen er varm. La den putre i ca. 1 minutt. Senk varmen til lav og tilsett kyllingen.
- Vend kyllingen i sausen, la den få sette seg i 1 minutt og ta stekepannen av varmen. Dryss over vårløk og ekstra sesamfrø. Serveres med kokt ris.
TIPS
- Du kan fint bruke lårfilet, kyllinglår eller vinger til denne oppskriften. Tofu eller blomkål er gode alternativer til en vegetarisk versjon.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu
Ser nydelig ut! Kan man fritere kyllingen i frityrgryte, eller bør det gjøres i stekepanne?
Tusen takk, det skal nok gå fint 🙂