Kylling Char Siu Nudler

Char siu, eller kinesisk BBQ er en måte å marinere og grille/steke kjøtt på, som vi ofte spiste til lunsj i Hong Kong. Den velbalanserte marinaden sammen med søt og skinnende glazed ble en stor favoritt sammen med grønnsaker og ris. I dag har jeg laget med nudler og en deilig saus til, som virkelig passer seg godt både til helg og hverdag.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 800-900 g økologisk kylling overlår (8 stk)

  • 4 fed hvitløk i skiver

  • 2 ss østerssaus

  • 2 ss hoisinsaus

  • 2 ss flytende honning

  • 1 ss lys soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts five spice

  • 1/4 ts salt

  • SAUS TIL NUDLER
  • 1 dl vann

  • 2 ss lys soyasaus

  • 2 ss mørk soyasaus

  • 2 ss sukker

  • 1 ss honning

  • 1/2 ss østerssaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/4 ts salt

  • GlAZE
  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss flytende honning

  • ANNET
  • 400 g longevity nudler/eggnudler

  • 3 bok choy i deler

  • Hakket vårløk

  • Ristede sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å fjerne bein på overlårene. Snitt litt opp der kjøttet er tykkest. Bland sammen marinaden i en bolle og smak til etter hvor salt/søtt du foretrekker, ettersom hoisinsauser kan variere i smak.
  2. Bland godt inn kyllingen og marineres i minst 2 timer for god smak, eller i kjøleskapet kvelden før.
  3. Bland sammen glazen i en bolle og kok nudler som anvist på pakken. skyll godt med lunkent vann og la det renne av.
  4. Forvarm ovnen på 200 grader. Dekk en stekeplate med aliminiumsfolie og legg kyllingen flat med skinnet opp, uten hvitløken.
  5. Inn midt i ovnen i ca. 15-17 minutter. I mellomtiden kan du dampe, koke eller woke bok choy, f.eks. som denne oppskriften.
  6. Du kan også blande sammen ingrediensene til sausen som skal serveres til nudler i en kjele. Kok opp på middels høy varme til sukkeret smelter og det begynner å putre.
  7. Ta ut brettet og pensle et jevnt lag med glazen over skinnet, og sett brettet tilbake på øverste rille i ca. 4-7 minutter, slik at du får en crispy, sticky og karamellisert skinn. Pass godt på slik at skinnet ikke brenner seg.
  8. Del gjerne opp kyllingen i spisestore biter og serveres med pak choy og nudler og øs over med saus.

TIPS:

  • Overlår med skinn og bein gir deg den saftige konsistensen, samtidig den fine fargen og karamelliseringen av skinnet. Du kan bruke andre deler av kyllingen, men da må steketiden justeres. For oppskrifter med svin, sjekk her.
  • Five spice er et krydder som kan kjøpes både fra vanlig dagligvare i krydderhyllen eller på asiatiske matbutikker.
  • Pak choy kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.
  • Hoisinsaus fra Flying Goose Brand eller Lee Kum Kee anbefales . Bruker du andre merker er det viktig å smake til, da sukker/salt mengden kan variere.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*