Crispy Chicken Katsu

Uten tvil en av våre favoritt japanske retter bestående av sprøstekt kylling, nydelig saus, salat og ris! En fullverdig rett som passer med hele familien, og enkel og rask å lage med Saitaku sine produkter 🙂 Her kan du også bruke andre proteiner som svin, tofu og sopp. Ellers passer denne nydelige tempura miksen også til å lage tempura grønnsaker.

Saitaku er en autentiske serie av produkter, som skal inspirere oss til å lage mer japansk mat hjemme. Du finner Saitaku i de fleste dagligvareforretninger og kan også bestille via Oluf Lorentzens nettbutikk.

Ingredienser for 2 porsjoner

  • TONKATSU
  • 4 økologisk lårfilet av kylling

  • 1 pk Saitaku tempura miks

  • 1 pk Saitaku panko

  • 150 ml iskaldt vann

  • Salt og pepper

  • TONKATSU SAUS
  • 5 ss ketchup

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss worcestershire saus

  • 1 ss Saitaku soyasaus

  • 1 ss sukker

  • SALAT OG TILBEHØR
  • Saitaku ris

  • 200 g kinakål eller hodekål i kunne skiver

  • 10 cherry tomater

  • Limebåter

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del kinakål hodekål i tynne strimler og legg den i iskaldt vann i ca. 10 minutter. La kålen renne av seg i en sil mens du blander sammen tonkatsu-sausen til kjøttet.
  2. Varm opp olje til frityrsteking på middels høy varme. Oljen skal dekke kjøttet. Legg panko over på et fat.
  3. Bland sammen tempura miksen i en bolle som anvist på pakken. Merk at røren først kan virke tykk, men la den stå litt mens du forbereder kjøttet, så vil den få en mer flytende konsistens.
  4. Snitt litt i kjøttet slik at du får jevne og fine biter. Dryss lett på med salt og pepper på begge sider av lårfiletene.
  5. Når oljen er varm, dipper du den først oppi godt tempura miksen, løft opp kjøttbiten så røren renner litt av før du legger over på fatet med panko.
  6. Dekk godt med panko på begge sider og legges i oljen til frityrsteking. Snu om etter 4-7 minutter og stekes i 4-6 minutter til slik at begge sidene blir sprø og gyllenbrune.
  7. Server med salatblandingen, ris og sausen.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*