Eller Gua Bao som den kalles for i boka mi. Denne versjonen av bao buns lages med en mørk og klebrig soyasaus, saftig svinekjøtt og friske grønnsaker, og er en klar favoritt hos oss – den er både enkel og rask å lage.
Ingredienser til 6 bao buns
2 nakkekoteletter
1 ss olje til steking
1/2 ts pepper
6 bao buns fra denne oppskriften / frosne
Agurk i tynne skiver
Koriander/vårløk
Ristede sesamfrø
- SAUS
1 ss lys eller vanlig soyasaus (les tips)
1 ss mørk soyasaus
1 ss flytende honning
1/2 ss østerssaus
1 ts sesamolje
1/4 ts salt
- SYLTEDE GULRØTTER
200 g gulrot i tynne strimler (gjerne med mandolinjern)
3 ss hvit eddik (5%)
1,5 – 2 ss sukker
1 klype salt
FREMGANGSMÅTE
- Ønsker du å lage hjemmelagde bao buns, kan du starte med å bruke denne oppskriften.
- Skjær gulrøttene i så tynne strimler du klarer, ca. 5 cm lange. Bruk et mandolinjern hvis du har det. Bland sammen eddik, sukker og salt, og legg gulrøttene til sylting i blandingen i minst 1 time. Dette kan du godt lage dagen før. Rett før servering klemmer du av det overflødige vannet.
- Fjern beina på nakkekotelettene og kutt dem i lange strimler, på ca. 2 x 5 cm. Varm olje på middels høy varme i en stekepanne og spre kjøttet utover. Stek i ca. 2 minutter på hver side.
- Bland sammen sausen i en bolle, hell den over kjøttet og skru ned varmen litt. La det trekke i ca. 5 minutter til kjøttet blir gjennomstekt, og vend kjøttet jevnlig underveis.
- Damp baoene i en bambusdamper eller andre typer dampkokere slik at de blir ferdig samtidig med kjøttet. Brett opp baoene og fjern bakepapiret i midten, og smør litt av sausen på begge innsidene. Legg i kjøtt, syltede gulrøtter, agurk og koriander. Topp gjerne med litt ristede sesamfrø.



TIPS
- Du kan fint bruke samme saus til kylling, biff eller tofu. Sistnevnte kan du sløyfe østersausen til.
- Lys og mørk soyasaus er fra merket Lee Kum Kee. Du kan fint også bruke andre milde soyasauser.
Håper denne faller i smak,
Klem TuTu
Skal det ikke være noe vann i oppskriften på de syltede gulrøttene?
Heisann, kun det som står i oppskriften 🙂