Bao Buns Med Soyaglasert Svinekjøtt

Eller Gua Bao som den kalles for i boka mi. Denne versjonen av bao buns lages med en mørk og klebrig soyasaus, saftig svinekjøtt og friske grønnsaker, og er en klar favoritt hos oss – den er både enkel og rask å lage.


Ingredienser til 6 bao buns

  • 2 nakkekoteletter

  • 1 ss olje til steking

  • 1/2 ts pepper

  • 6 bao buns fra denne oppskriften / frosne

  • Agurk i tynne skiver

  • Koriander/vårløk

  • Ristede sesamfrø

  • SAUS
  • 1 ss lys eller vanlig soyasaus (les tips)

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss flytende honning

  • 1/2 ss østerssaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/4 ts salt

  • SYLTEDE GULRØTTER
  • 200 g gulrot i tynne strimler (gjerne med mandolinjern)

  • 3 ss hvit eddik (5%)

  • 1,5 – 2 ss sukker

  • 1 klype salt


FREMGANGSMÅTE

  1. Ønsker du å lage hjemmelagde bao buns, kan du starte med å bruke denne oppskriften.
  2. Skjær gulrøttene i så tynne strimler du klarer, ca. 5 cm lange. Bruk et mandolinjern hvis du har det. Bland sammen eddik, sukker og salt, og legg gulrøttene til sylting i blandingen i minst 1 time. Dette kan du godt lage dagen før. Rett før servering klemmer du av det overflødige vannet.
  3. Fjern beina på nakkekotelettene og kutt dem i lange strimler, på ca. 2 x 5 cm. Varm olje på middels høy varme i en stekepanne og spre kjøttet utover. Stek i ca. 2 minutter på hver side.
  4. Bland sammen sausen i en bolle, hell den over kjøttet og skru ned varmen litt. La det trekke i ca. 5 minutter til kjøttet blir gjennomstekt, og vend kjøttet jevnlig underveis.
  5. Damp baoene i en bambusdamper eller andre typer dampkokere slik at de blir ferdig samtidig med kjøttet. Brett opp baoene og fjern bakepapiret i midten, og smør litt av sausen på begge innsidene. Legg i kjøtt, syltede gulrøtter, agurk og koriander. Topp gjerne med litt ristede sesamfrø.

TIPS

  • Du kan fint bruke samme saus til kylling, biff eller tofu. Sistnevnte kan du sløyfe østersausen til.
  • Lys og mørk soyasaus er fra merket Lee Kum Kee. Du kan fint også bruke andre milde soyasauser.

Håper denne faller i smak,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*