Kinesisk Karri Med Kylling

Kanskje en av de mest etterspurte oppskriftene 🙂 Tidligere har jeg lagt ut denne versjonen med biff, som fikk så utrolig fine tilbakemeldinger av dere. Denne gangen har jeg brukt økologisk kylling som marineres i en marinade som gjør kjøttet saftigt og mørt. I tillegg til litt andre grønnsaker og en magisk god saus sammen med ris.

Lyst på en samling av de beste oppskriftene mine og nye oppskrifter? Sammen med en grundig guide som forklarer de mest essensielle ingrediensene du trenger til asiatisk mat? Sjekk min nyeste kokebok her: https://www.ark.no/boker/Elisabeth-Le-Alt-asiatisk-2-9788203377648

ingredienser for 4 porsjoner

  • MERK! Jeg bruker måleskjeer for helt presise oppskrifter!
  • MARINADE
  • 500 g økologisk kyllingbryst

  • 2 ss maisenna

  • 2 ss vann

  • 1 ss matoljeolje

  • ½ ts salt

  • CURRY SAUS
  • 7 dl vann

  • 3 ss maisenna

  • 3 ss lys soyasaus

  • 3 ss karripulver

  • 2 ss oystersaus

  • 2 ss sukker

  • 1 ss asiatisk kylling buljong pulver

  • 1/2 ts salt

  • GRØNNSAKER
  • 225 g bambus x2 (2 bokser)

  • 225 g vannkastanje

  • 1 stor gulrot i skiver

  • 1 løk i skiver

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • ANNET
  • Kokt ris

  • Hakket vårløk som topping (valgfritt)

  • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram!

  1. Skjær kyllingen i spisestore skiver på maks 0,5 cm i tykkelse. Bland skånsomt sammen med marinaden slik at kyllingen ikke blir most. La det marinere i minst 15 minutter.
  2. Forbered grønnsakene og bland sammen sausen.
  3. Varm 3 ss olje i en dyp og store panne/kjele på middels høy varme. Når oljen er varm, tilsetter du kylling og steker til akkurat gjennomstekt. Ta kyllingen ut på et fat, men la oljen være igjen.
  4. Stek alle grønnsakene sammen på fortsatt middels høy varme i ca. 2 minutter. Hell inn sausen og ha kyllingen tilbake i kjelen. La det koke på fortsatt middels høy varme mens du rører jevnlig i ca. 3-5 minutter eller til den tykkelsen du ønsker på sausen. Smak gjerne til med salt.
  5. Serveres med ris.

TIPS:

  • Lys soyasaus er fra merket Lee Kum Kee og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Denne er tilnærmet lik andre “vanlige” soyasauser, med unntak av hvis du bruker Kikkoman. Sistnevnte er ofte mer konsentrert og saltere i smak.
  • Asiatisk Knorr eller Ajinomoto fra asiatiske matbutikker kan anbefales som kylling buljong. Disse gir aller best smak til retten.
  • Her bruker jeg karripulver fra Hindu som kan kjøpes fra vanlig dagligvarer. Ikke den sterke varianten. Andre merker kan også brukes, men smak til.
  • Du kan variere og bytte ut med andre grønnsaker som brokkoli, sopp, paprika osv.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*