Kinesisk Karri Med Kylling

Kanskje en av de mest etterspurte oppskriftene ūüôā Tidligere har jeg lagt ut denne versjonen med biff, som fikk s√• utrolig fine tilbakemeldinger av dere. Denne gangen har jeg brukt √łkologisk kylling som marineres i en marinade som gj√łr kj√łttet saftigt og m√łrt. I tillegg til litt andre gr√łnnsaker og en magisk god saus sammen med ris.

Lyst på en samling av de beste oppskriftene mine og nye oppskrifter? Sammen med en grundig guide som forklarer de mest essensielle ingrediensene du trenger til asiatisk mat? Sjekk min nyeste kokebok her: https://www.ark.no/boker/Elisabeth-Le-Alt-asiatisk-2-9788203377648

ingredienser for 4 porsjoner

  • MERK! Jeg bruker m√•leskjeer for helt presise oppskrifter!
  • MARINADE
  • 500 g √łkologisk kyllingbryst

  • 2 ss maisenna

  • 2 ss vann

  • 1 ss matoljeolje

  • ¬Ĺ ts salt

  • CURRY SAUS
  • 7 dl vann

  • 3 ss maisenna

  • 3 ss lys soyasaus

  • 3 ss karripulver

  • 2 ss oystersaus

  • 2 ss sukker

  • 1 ss asiatisk kylling buljong pulver

  • 1/2 ts salt

  • GR√ėNNSAKER
  • 225 g bambus x2 (2 bokser)

  • 225 g vannkastanje

  • 1 stor gulrot i skiver

  • 1 l√łk i skiver

  • 1 fedd hakket hvitl√łk

  • ANNET
  • Kokt ris

  • Hakket v√•rl√łk som topping (valgfritt)

  • Olje til steking

FREMGANGSM√ÖTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram!

  1. Skjær kyllingen i spisestore skiver på maks 0,5 cm i tykkelse. Bland skånsomt sammen med marinaden slik at kyllingen ikke blir most. La det marinere i minst 15 minutter.
  2. Forbered gr√łnnsakene og bland sammen sausen.
  3. Varm 3 ss olje i en dyp og store panne/kjele p√• middels h√ły varme. N√•r oljen er varm, tilsetter du kylling og steker til akkurat gjennomstekt. Ta kyllingen ut p√• et fat, men la oljen v√¶re igjen.
  4. Stek alle gr√łnnsakene sammen p√• fortsatt middels h√ły varme i ca. 2 minutter. Hell inn sausen og ha kyllingen tilbake i kjelen. La det koke p√• fortsatt middels h√ły varme mens du r√łrer jevnlig i ca. 3-5 minutter eller til den tykkelsen du √łnsker p√• sausen. Smak gjerne til med salt.
  5. Serveres med ris.

TIPS:

  • Lys soyasaus er fra merket Lee Kum Kee og kan kj√łpes fra asiatiske matbutikker. Denne er tiln√¶rmet lik andre “vanlige” soyasauser, med unntak av hvis du bruker Kikkoman. Sistnevnte er ofte mer konsentrert og saltere i smak.
  • Asiatisk Knorr eller Ajinomoto fra asiatiske matbutikker kan anbefales som kylling buljong. Disse gir aller best smak til retten.
  • Her bruker jeg karripulver fra Hindu som kan kj√łpes fra vanlig dagligvarer. Ikke den sterke varianten. Andre merker kan ogs√• brukes, men smak til.
  • Du kan variere og bytte ut med andre gr√łnnsaker som brokkoli, sopp, paprika osv.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*