Gresskar Melkeboller Med Sjokolade

Hvor søte er ikke disse gresskar-formede melkebollene? Japanske melkeboller er virkelig den beste deigen å jobbe med, og resultatet? De luftigste, saftigste og mykeste bollene som er like gode dagen etter 🙂 I tillegg til denne søte formen for Halloween, er disse også fylt med deilig sjokoladefyll som virkelig er en fulltreffer for store og små!

ingredienser til 9 melkeboller

 • 400 g hvetemel

 • 100 g sukker

 • 40 g mykt romtemperert smør

 • 2,5 dl lunken H-melk

 • 1 ss vaniljesukker

 • 3 ts tørrgjær for søtbakst

 • 1/4 ts salt

 • FYLL
 • 100-200 g nutella/nugatti

 • Melis

 • 3 Pocky eller saltstenger

 • Hyssing

FREMGANGSMÅTE:
PS! for step-by-step video, ta en titt på @alt_asiatisk på Instagram!

Dersom du ønsker å elte for hånd, kan du sjekke ut fremgangsmåten her!

 1. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt i en kjøkkenbolle. Deretter varmer du opp melk opp på lav varme til den er lunken. Løft den av platen og rører inn tørrgjær.
 2. Skru kjøkkenmaskinen på lav hastighet (1 av 10 nivåer) mens du tilsetter melkeblandingen i en tynn, jevn stråle. La den elte i 1 minutt før du skrur opp på nivå 2.
 3. Deigen skal eltes i ca. 7 minutter. Den skal slippe bollen og være jevn og fin. Tilsett deretter romtemperert smør og elt deigen i ytterligere 7-10 minutter på fortsatt nivå 2 til du kan ta glutentesten:  ta en liten håndfull av deigen, og strekk den forsiktig ut til en tynn hinne som lyset kan sees igjennom. Dersom den ryker med en gang eller føles for stram, skal deigen eltes litt til.
 4. Form deigen til en bolle og hev den i en stor bolle med håndkle over. Jeg setter den i ovnen på 50 grader med over- og undervarme, i ca. 1,5 time. Deigen skal heves til mer enn dobbel størrelse.
 5. Kna lett på deigen når den er ferdig hevet, og strø litt mel på benken og del opp i 9 like store og runde emner.
 6. Klipp opp ca. 9 x 1 meter lang hyssinger. Rull de gjerne med litt mel slik at det blir enklere å fjerne hyssingene senere. Tips: her er det viktig at du ikke knuter for stramt, da deigen vil etterheve og heve enda mer i ovnen.
 7. Plasser deigen på midten av strengen. Ta hver ende og kryss deigen i midten, snu om og knut, slik at du ville ha pakket en gave. Husk å ikke stramme.
 8. Gjenta prosessen slik at du får 8 markerte deler. Dobbelknyte snoren og klipp endene. Legg med avstand på en kledd stekeplate og dekk med kjøkkenhåndkle over. Etterhev i ovnen på 50 grader i ca. 45 minutter til.
 9. Ta bollene ut når hevetiden nærmer seg ferdig og forvarm ovnen på 175 grader over og under varme.
 10. Pensle alle bollene jevnt med melk og stek midt i ovnen i ca. 13-15 minutter. Avkjøles på en rist i ca. 5-10 minutter før du forsiktig fjerner hyssingen. Du kan pensle en runde til med melk slik at de blir saftigere om ønskelig.
 11. Ha nutella/nugatti en en sprøyepose og sprøyt inn i midten av hver gresskar-bolle. Her justerer du mengden etter hvor mye du foretrekker.
 12. Knekk hver saltstang i tre og bruk som kvist. Dryss gjerne litt melis over og nytes varme eller lune, gjerne med et glass melk, te eller kaffe til.

TIPS:

 • For å oppbevare disse best mulig til neste dag; legg de i en luftett boks eller pose. Ønsker du den helt nybakte følelse, kan du varme de i maks 15-20 sekunder i mikroen.

Ha en riktig fin helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*