Tom Yum; den perfekte sterke og syrlige thai suppen på 20 minutter til det kjølige høstværet🍁 Dette er en ekslusiv oppskrift i min nyeste kokebok som lanseres nå om bare 2 dager – men jeg deler den på bloggen i dag da etterspørselen har vært stor. Denne suppen med scampi og sopp passer godt både til ris, sticy rice, risnudler eller eggnudler 🙂
Og om du ønsker signert versjon, må du virkelig skynde deg å bestille her nå, før lanseringen på fredag: https://www.ark.no/boker/Elisabeth-Le-Alt-asiatisk-2-9788203377648
Ingredienser for 4 porsjoner
- Kraft
1,5 l vann
4 ss tom yum paste
3 ss fiskesaus
2 ss kylling buljong
2 ss sukker
Saften av 1/2 lime
- ANNET
20 scampi
250 g sjampingjong
50 g galanga i skiver
10 cherry tomater / 1 tomat
4 sitronblader
2-5 thai chili
2 sitrongress i delerk
2 sjalottløk
- TILBEHØR
Kokt ris eller nudler
FREMGANGSMÅTE:
- Ha vann, galanga, revne kaffirlimeblader chili, sjalottløk og sitrongress i en kjele på middels høy varme. Når vannet koker, tilsetter du resten av smakstilsetningene og smaker til med lime.
- Skru opp til høy varme. Tilsett scampi, tomater og sopp når kraften fosskoker. Når scampiene er gjennomkokte etter noen få minutter, er suppen klar til servering.
- Server gjerne med ris eller nudler, og dryss koriander over suppen.
TIPS:
- Smak alltid til kraften med fiskesaus og sukker etter hvilken tom yum-pasta du bruker. Jeg bruker Pantai instant tom yum.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu