Tom Yum Goong

Tom Yum; den perfekte sterke og syrlige thai suppen på 20 minutter til det kjølige høstværet🍁 Dette er en ekslusiv oppskrift i min nyeste kokebok som lanseres nå om bare 2 dager – men jeg deler den på bloggen i dag da etterspørselen har vært stor. Denne suppen med scampi og sopp passer godt både til ris, sticy rice, risnudler eller eggnudler 🙂

Og om du ønsker signert versjon, må du virkelig skynde deg å bestille her nå, før lanseringen på fredag: https://www.ark.no/boker/Elisabeth-Le-Alt-asiatisk-2-9788203377648

Ingredienser for 4 porsjoner

  • Kraft
  • 1,5 l vann

  • 4 ss tom yum paste

  • 3 ss fiskesaus

  • 2 ss kylling buljong

  • 2 ss sukker

  • Saften av 1/2 lime

  • ANNET
  • 20 scampi

  • 250 g sjampingjong

  • 50 g galanga i skiver

  • 10 cherry tomater / 1 tomat

  • 4 sitronblader

  • 2-5 thai chili

  • 2 sitrongress i delerk

  • 2 sjalottløk

  • TILBEHØR
  • Kokt ris eller nudler

FREMGANGSMÅTE:

  1. Ha vann, galanga, revne kaffirlimeblader chili, sjalottløk og sitrongress i en kjele på middels høy varme. Når vannet koker, tilsetter du resten av smakstilsetningene og smaker til med lime.
  2. Skru opp til høy varme. Tilsett scampi, tomater og sopp når kraften fosskoker. Når scampiene er gjennomkokte etter noen få minutter, er suppen klar til servering.
  3. Server gjerne med ris eller nudler, og dryss koriander over suppen.

TIPS:

  • Smak alltid til kraften med fiskesaus og sukker etter hvilken tom yum-pasta du bruker. Jeg bruker Pantai instant tom yum.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*