Tempura Scampi Futomaki Med Chilimajones

Annonse Saitaku

En klassiker vi alltid lager eller bestiller når vi får lyst på sushi 🙂 Med crispy tempura scampi, mango, avokado og spicy chilimajones, er denne komboen en sikker vinner på middagsbordet. Og enklere blir det ikke med hjemmelaget sushi med Saitaku sine produkter og sushi-kit. Her finner du alt fra tempura mix, bambusmatter, nori ark, sushi ris, soyasaus, ris eddik til spisepinner. Alt du trenger for å lage hjemmelaget sushi.

I denne oppskriften bruker produkter fra Saitaku, som du kan finne i de fleste dagligvare forretninger, eller på Oluf Lorentzen sin nettsiden her!

Ingredienser for 3 futomaki

  • SUSHI RIS
  • 250 g Saitaku ukokt sushi ris

  • 350 ml vann

  • 5 ss Saitaku riseddik

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts salt

  • TEMPURA
  • 6 tempura scampi

  • 1 pk Saitaku tempura mix

  • 1 pk Saitaku panko

  • TILBEHØR
  • 6 skiver avokado

  • 6 skiver mango

  • 3 Saitaku nori ark

  • Chilimajones (3 ss majones + 1-2 ss Sriracha)

  • Saitaku ristede sesamfrø

  • Saitaku Soyasaus

  • Saitaku syltet ingefær

  • Saitaku Wasabi

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å rense og fjerne skallene på scampiene, men behold gjerne den nederste delen på halene på. Fjern ryggraden og rens scampiene.
  2. Legg de på ryggen og lag ca. ca. 4-5 kutt bortover som er på maks 0,5 cm. Snu deretter scampien og press den ned. Du skal høre at det “knekker” litt i scampien. Dette er for at de skal være rette og fine mens vi panerer og frityrsteker.
  3. Varm olje til frityrsteking i en kjele eller panne på middels høy varme. Oljen bør være minst 5 cm dypt.
  4. Lag tempura miksen med iskaldt vann som anvist på pakken Sjekk om oljen er klar ved å droppe en panko bit oppi. Oljen skal ikke ryke, og panko biten skal flyte opp fortløpende.
  5. Ta tak i halen og dypp en scampi av gangen oppi røren. Løft den opp og la litt av røren renne av før du legger den over til panko. Rull frem og tilbake slik at den blir godt dekket før du legger oppi oljen. Du kan også fint lage opptil alle 6 scampiene før du steker de samtidig.
  6. Snu jevnlig og stekes i noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø. Blir de fort rask bruke, kan du justere på varmen.

HVORDAN RULLER VI?

  1. Start med å fordele 1/3 av risen på nori arket. La ca. 3 cm være igjen uten ris på toppen, og klem noen få riskorn som skal fungere som lim. Strø et tynt lag med sesamfrø oppå.
  2. Legg på to skiver avodako og to skiver mango. Topp med en tempura scampi og chilimajones.
  3. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. 
  4. Del makirullen i 10-12 biter. Serveres med soyasaus, ingefær og wasabi.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*