Stekt Nudler Med Pepperbiff

Er du også som oss og bestiller stekt nudler når du ser den på menyen? Da er denne oppskriften perfekt for deg 🙂 På kun 30 minutter kan du lage denne smakfulle stekt nudelen med sprø grønnsaker, nydelig saus og saftig og mør pepperbiff. Bli med å lag denne til middag. Perfekt til lunsj dagen etter om du er så heldig og har noe til overs 🙂

Og tusen takk til alle som har forhåndsbestilt min nyeste kokebok 🙂 Er så hyggelig å få de første tilbakemeldingene allerede fra dere som har fått den i posten. Om du ønsker en signert versjon, signerte jeg noen få ekstra eksemplarer som du kan bestille på maks rabatt her: https://www.ark.no/boker/Elisabeth-Le-Alt-asiatisk-2-9788203377648

Ingredienser 4

  • MARINADE
  • 300 g biff mørbrad

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss olje

  • 1 ts natron

  • 1 ts sort pepper

  • GRØNNSAKER
  • 250 g pak choy

  • 200 g king oystersopp eller andre aromatiske sopper i skiver

  • 1 boks bambus (225 g)

  • 1 gulrot i strimler

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • 1/2 løk i strimler

  • SAUS
  • 1 ss lys soyasaus

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sukker

  • 1 ss asiatisk kylling buljong

  • 1/2-1 ts sort pepper

  • 1/2 ts salt

  • ANNET
  • 350 g tørkede eggenudler (les tips)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Del biffen i tynne strimler og marines i en bolle i minst 15 minutter mens du forbereder andre ingredienser. Tilpass gjerne mer eller mindre pepper etter smaken du foretrekker.
  2. Del bok choy opp i mindre deler og resten av grønnsakene som beskrevet i ingredienserlisten. Bland sammen sausen, smak til med pepper og kok nudlene til de akkurat slipper formen/al dente. Skyll godt av med kaldt vann.
  3. Varm 2 ss olje på middels høy varme i en stor wokpanne eller kjele. Tilsett hvitløk og den marinerte biffen samtidig og stekes til biffen får en fin og jevn stekeskorpe og nesten helt gjennomstekt.
  4. Ha først oppi alle grønnsakene og stek i 2-3 minutter. Dersom du liker litt mykere bok choy, kan du steke de i noen få minutter før resten av grønnsakene.
  5. Ha først oppi nudlene og bland godt med ingrediensene i noen minutter. Tilsett sausen og blandes godt opp slik at sausen trekker seg inn og får en fin farge i noen minutter til, så er denne klar til servering. Om du ønsker ekstra kick, syns vi Sriracha eller chili olje er veldig godt til.

TIPS:

  • Bok choy kan kjøpes fra asiatiske matbutikker eller diverse vanlig dagligvare. Andre grønnsaker som brokkoli, brokkolini, sukkererter kan også brukes.
  • Jeg bruker Mendake Oriental Style (rød pakke) sin tynne og tørkede nudler i denne oppskriften. Kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Du kan fint bruke andre merker, og smak gjerne litt til om du bruker tykkere nudler.
  • Lys og mørk soyasaus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merket Lee Kum Kee anbefales.
  • Asiatisk kylling buljong anbefales fra merket Ajimoto eller asiatisk Knorr.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*