Er du også som oss og bestiller stekt nudler når du ser den på menyen? Da er denne oppskriften perfekt for deg 🙂 På kun 30 minutter kan du lage denne smakfulle stekt nudelen med sprø grønnsaker, nydelig saus og saftig og mør pepperbiff. Bli med å lag denne til middag. Perfekt til lunsj dagen etter om du er så heldig og har noe til overs 🙂
Og tusen takk til alle som har forhåndsbestilt min nyeste kokebok 🙂 Er så hyggelig å få de første tilbakemeldingene allerede fra dere som har fått den i posten. Om du ønsker en signert versjon, signerte jeg noen få ekstra eksemplarer som du kan bestille på maks rabatt her: https://www.ark.no/boker/Elisabeth-Le-Alt-asiatisk-2-9788203377648
Ingredienser 4
- MARINADE
300 g biff mørbrad
1 ss maisenna
1 ss soyasaus
1 ss olje
1 ts natron
1 ts sort pepper
- GRØNNSAKER
250 g pak choy
200 g king oystersopp eller andre aromatiske sopper i skiver
1 boks bambus (225 g)
1 gulrot i strimler
1 fedd hakket hvitløk
1/2 løk i strimler
- SAUS
1 ss lys soyasaus
1 ss mørk soyasaus
1 ss østersaus
1 ss sesamolje
1 ss sukker
1 ss asiatisk kylling buljong
1/2-1 ts sort pepper
1/2 ts salt
- ANNET
350 g tørkede eggenudler (les tips)
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Del biffen i tynne strimler og marines i en bolle i minst 15 minutter mens du forbereder andre ingredienser. Tilpass gjerne mer eller mindre pepper etter smaken du foretrekker.
- Del bok choy opp i mindre deler og resten av grønnsakene som beskrevet i ingredienserlisten. Bland sammen sausen, smak til med pepper og kok nudlene til de akkurat slipper formen/al dente. Skyll godt av med kaldt vann.
- Varm 2 ss olje på middels høy varme i en stor wokpanne eller kjele. Tilsett hvitløk og den marinerte biffen samtidig og stekes til biffen får en fin og jevn stekeskorpe og nesten helt gjennomstekt.
- Ha først oppi alle grønnsakene og stek i 2-3 minutter. Dersom du liker litt mykere bok choy, kan du steke de i noen få minutter før resten av grønnsakene.
- Ha først oppi nudlene og bland godt med ingrediensene i noen minutter. Tilsett sausen og blandes godt opp slik at sausen trekker seg inn og får en fin farge i noen minutter til, så er denne klar til servering. Om du ønsker ekstra kick, syns vi Sriracha eller chili olje er veldig godt til.
TIPS:
- Bok choy kan kjøpes fra asiatiske matbutikker eller diverse vanlig dagligvare. Andre grønnsaker som brokkoli, brokkolini, sukkererter kan også brukes.
- Jeg bruker Mendake Oriental Style (rød pakke) sin tynne og tørkede nudler i denne oppskriften. Kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Du kan fint bruke andre merker, og smak gjerne litt til om du bruker tykkere nudler.
- Lys og mørk soyasaus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merket Lee Kum Kee anbefales.
- Asiatisk kylling buljong anbefales fra merket Ajimoto eller asiatisk Knorr.
Ha en fin dag,
Klem TuTu