Laab Med Kylling

Hvem elsker ikke frisk, spicy, syrlig og smakfull Laab? Denne versjonen med kylling er klassiker hos oss på travle dager, for det tar deg maks 15 min å lage denne💚 Kan spise med ris eller som wraps med salat og virkelig helt nydelig for store eller små(non spicy)!

Ingredienser

  • 50 g glutinous rice

  • SALAT
  • 400 g kjøttdeig av kylling

  • 1 1/2 ss gutinous rice pulver

  • 1-1/2 ss fiskesaus

  • 1/2 – 1 ss thai chili flakes

  • 1/2 ss sukker

  • 4 thai sjalottløk i skiver

  • 2-3 hakket culantro

  • 2-3 hakket vårløk

  • 1/2 – 1 lime

  • En bunte mynte som topping

  • Annet
  • Ekstra urter, agurk, grønnsaker

  • Sticky rice/ ris

FREMGANGSMÅTE: PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Rist den klebrige risen på middels høy varme til gyllenbrun farge. Rør jevnlig og pass godt så de ikke brenner. Kvernes eller bankes deretter til pulver, men ikke helt fin. Å riste risen tar lengst tid i prosessen, og kan fint lages i forveien og oppbevare i en krukke til du ønsker å lage laab moo.
  2. I mellomtiden kan du hakke opp urtene. Stek kjøttdeigen på middels høy varme i en panne til gjennomstekt. Slå av varmen og tilsett 1 ss av rispulveret, i tillegg til chili pulver, fiskesaus og sukker. Smak til med så mye lime og chili pulver som du foretrekker.
  3. Vend inn sjalottløk, culantro og vårløk. Når du får en god blanding, vender du fort inn mynten. Den skal fortsatt være frisk i smaken.
  4. Serveres med ris, sticky rice eller med masse friske grønnsaker.

TIPS:

  • Du vil få nesten 3 ss ekstra rispulver, som du kan oppbevare og brukes til neste gang. Du kan også halvere mengden slik at du får akkurat nok pulver.
  • Thai chili pulver/flakes kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Finner du ikke dette, kan du bruke andre chili flakes.
  • Culantro kan minne noe om koriander og kan fint erstattes om du ikke finner. Denne kjøpes fra asiatiske matbutikker og anbefales på det sterkeste.
  • Sticky rice anbefales virkelig til denne oppskriften. Har du ikke det til å lage pulver, kan du prøve med thai jasmine ris, men konsistensen vil være noe mer crunchy.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*