Nå er bare 4 dager til lanseringen av kokeboka mi dere, og siste muligheten for å sikre deg en signert bok med maks rabatt nå 🙂 Sikre deg et eksemplar til deg selv eller noen matglade sjeler her: https://www.ark.no/boker/Elisabeth-Le-Alt-asiatisk-2-9788203377648
Over til dagens oppskrift; helt siden barndommen har jeg gledet meg over resteris. Det betyr en form for stekt ris til frokost, lunsj eller middag dagen etter. Mamma oppbevarer risen ordentlig i kjøleskapet og mikser sammen med det hun finner. F.eks. skinke, egg, grønnsaker og diverse sauser. I dag har jeg laget en versjon med kylling og curry som virkelig ble en hit hos oss 🙂
Ingredienser for 4 porsjoner
- SAUS
1 ss karripulver
1 ss soyasaus
1 ss kylling buljong
1 ss østerssaus
1 ss sesamolje
1 ss vann
1 ts sukker
- ANNET
Ca. 600 g kokt jasmine ris (300 g ukokt)
250 g kylling lårfilet
100 g frosne erter
100 g mais
2 egg
1 gulrot i terninger
1 hakket vårløk
1 hakket løk
1 fedd hakket hvitløk
1/4 ts salt og pepper
Olje til steking
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Varm 1 ss olje i en non stick wok eller stor panne på middels høy varme. Tilsett eggene og vend frem og tilbake til du får en fast eggerøre. Legg til side på en tallerken.
- Del kyllingen i spisestore biter. Deretter varmer du en panne på middels høy varme med 1 ss olje. Fres løk og hvitløk til gyllen og tilsett kylling med salt og pepper. Stek til gjennomstekt.
- Ha oppi mais, gulrøtter og erter og stek i 2 min. Ha oppi kokt ris. Bland alle ingrediensene godt sammen før du tilsetter sausen.
- Bland godt i ca 3-4 min så sausen trekker seg til. Vend inn eggene og hakket vårløk.
- Vi liker å servere med ekstra Sriracha her hjemme for en god kick. Du kan også ha på chili flakes eller lignende om du ønsker.
TIPS:
- Bruker du kald ris som har vært oppbevart i kjøleskapet, kan du enten varme den opp først, eller bruke litt ekstra tid på å steke sammen alt sammen før du tilsetter sausen.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu