Curry Kylling Stekt Ris

Nå er bare 4 dager til lanseringen av kokeboka mi dere, og siste muligheten for å sikre deg en signert bok med maks rabatt nå 🙂 Sikre deg et eksemplar til deg selv eller noen matglade sjeler her: https://www.ark.no/boker/Elisabeth-Le-Alt-asiatisk-2-9788203377648

Over til dagens oppskrift; helt siden barndommen har jeg gledet meg over resteris. Det betyr en form for stekt ris til frokost, lunsj eller middag dagen etter. Mamma oppbevarer risen ordentlig i kjøleskapet og mikser sammen med det hun finner. F.eks. skinke, egg, grønnsaker og diverse sauser. I dag har jeg laget en versjon med kylling og curry som virkelig ble en hit hos oss 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • SAUS
  • 1 ss karripulver

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss kylling buljong

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss vann

  • 1 ts sukker

  • ANNET
  • Ca. 600 g kokt jasmine ris (300 g ukokt)

  • 250 g kylling lårfilet

  • 100 g frosne erter

  • 100 g mais

  • 2 egg

  • 1 gulrot i terninger

  • 1 hakket vårløk

  • 1 hakket løk

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • 1/4 ts salt og pepper

  • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Varm 1 ss olje i en non stick wok eller stor panne på middels høy varme. Tilsett eggene og vend frem og tilbake til du får en fast eggerøre. Legg til side på en tallerken.
  2. Del kyllingen i spisestore biter. Deretter varmer du en panne på middels høy varme med 1 ss olje. Fres løk og hvitløk til gyllen og tilsett kylling med salt og pepper. Stek til gjennomstekt.
  3. Ha oppi mais, gulrøtter og erter og stek i 2 min. Ha oppi kokt ris. Bland alle ingrediensene godt sammen før du tilsetter sausen.
  4. Bland godt i ca 3-4 min så sausen trekker seg til. Vend inn eggene og hakket vårløk.
  5. Vi liker å servere med ekstra Sriracha her hjemme for en god kick. Du kan også ha på chili flakes eller lignende om du ønsker.

TIPS:

  • Bruker du kald ris som har vært oppbevart i kjøleskapet, kan du enten varme den opp først, eller bruke litt ekstra tid på å steke sammen alt sammen før du tilsetter sausen.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*