En enkel, rask og smakfull hverdag klassiker hos oss på maks 20 minutter 🙂 Her får du sammensetningen av mange herlige teksturer og smaker som gjør denne retten utrolig spennende både for store og små. I tillegg deler jeg også Gomae salaten fra min første bestselgende kokebok som passer som siderett til så mye godt!
Du finner min første bok på 50% HER!
Min andre kokebok lanseres om 1 måned, og de første 1000 forhåndsbestilte får med seg signatur HER!
Ingredienser for 2 porsjoner
- LAKS
300 g laks
2 ss soyasaus
1 ss flytende honning
1 ss sesamolje
1 ts hvitløkspulver
1/4 ts pepper
- SPINATSALAT/GOMAE
350 g spinat med stilk
5 ss ristede sesamfrø
1 ss sukker
1,5 ss soyasaus
1 ss majones
1 ss sesamolje
- ANNET
Kokt ris
1 ss olje til steking
FREMGANGSMÅTE:
- Bland sammen marinaden og mariner laksen i minst 15 minutter.
- Kok opp vann til det fosskoker og ha oppi spinaten i ett ca. minutt. Her jeg spinat i bunter med stilk som anbefales for en ekstra god tekstur.
- Hell ut i et dørslag og skyll den godt med kaldt vann. Klem ut vann av spinaten så godt du kan ved å lage små boller som du klemmer mellom håndflatene.
- Kvern eller bank ristede sesamfrø til du får grovt pulver. Hell det over i en skål og tilsett resten av ingrediensene til dressingen.
- Bland godt til du får en tykk og jevn saus. Vend spinaten inn i sausen til alt er godt blandet.
- Varm en panne på middels høy panne med olje. Stek laksen med sausen slik du liker den på begge sider.
- Serveres med ris og salaten. Topp gjerne med litt sprøstekt løk eller peanøtter for ekstra crunch.