Soyamarinert Laks Med Spinatsalat

En enkel, rask og smakfull hverdag klassiker hos oss på maks 20 minutter 🙂 Her får du sammensetningen av mange herlige teksturer og smaker som gjør denne retten utrolig spennende både for store og små. I tillegg deler jeg også Gomae salaten fra min første bestselgende kokebok som passer som siderett til så mye godt!

Du finner min første bok på 50% HER!

Min andre kokebok lanseres om 1 måned, og de første 1000 forhåndsbestilte får med seg signatur HER!

Ingredienser for 2 porsjoner

  • LAKS
  • 300 g laks

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss flytende honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1/4 ts pepper

  • SPINATSALAT/GOMAE
  • 350 g spinat med stilk

  • 5 ss ristede sesamfrø

  • 1 ss sukker

  • 1,5 ss soyasaus

  • 1 ss majones

  • 1 ss sesamolje

  • ANNET
  • Kokt ris

  • 1 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland sammen marinaden og mariner laksen i minst 15 minutter.
  2. Kok opp vann til det fosskoker og ha oppi spinaten i ett ca. minutt. Her jeg spinat i bunter med stilk som anbefales for en ekstra god tekstur.
  3. Hell ut i et dørslag og skyll den godt med kaldt vann. Klem ut vann av spinaten så godt du kan ved å lage små boller som du klemmer mellom håndflatene.
  4. Kvern eller bank ristede sesamfrø til du får grovt pulver. Hell det over i en skål og tilsett resten av ingrediensene til dressingen.
  5. Bland godt til du får en tykk og jevn saus. Vend spinaten inn i sausen til alt er godt blandet.
  6. Varm en panne på middels høy panne med olje. Stek laksen med sausen slik du liker den på begge sider.
  7. Serveres med ris og salaten. Topp gjerne med litt sprøstekt løk eller peanøtter for ekstra crunch.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*