Annonse Mills
Crispy, creamy, spicy og velbalansert kylling burger med chilimajo? Ja takk sier vi her hjemme, for vi spiste faktisk opp alle fire så straks jeg var ferdig med å knipse bilder 🙂 Ønsker du ikke chilimajo, kan du enkelt bare bruke den nye, friske og luftige Mills MAJO mellom lagene for en kremet konsistens. Prøv deg frem, for denne komboen er helt uimotståelig.
Ingredienser for 4 burgere
1 stort kylling bryst
1 ss soyasaus
1 ts sesamolje
1/4 ts pepper
- PANERING
50 g panko
4-5 ss hvetemel
1/4 ts salt
1 sammenpisket egg
Frityrolje eller rapsolje til fritering
- ASIATISK SYLTET LØK
1 rødløk
2 dl hvit eddik
150 g sukker
1/2 ts salt
- CHILI MAYO
8 ss Mills Majo
2-4 ss Sriracha
FREMGANGSMÅTE:
- Del kyllingbrystet på langs i to, og deretter i midten igjen slik at du får 4 flate deler. Marineres i minst 15 min mens du lager syltede rødløk.
- Varm eddik, sukker og salt i en kjele på middels varme til sukkeret akkurat er smeltet. Del løken i 1 cm tykke ringer. Hell blandingen over og la den trekke i minst 20 minutter eller lage kvelden før.
- Bland også sammen Mills MAJO med sriracha for chilimajo.
- Varm olje til fritering på medium høy varme – den bør være minst 4 cm dyp. Ha klart tre skåler med mel i den ene, panko i den andre og egg i den tredje.
- Dekk kyllingen først med mel, så over til egget før du dekker de godt med panko. Sjekk om oljen er klar ved å droppe litt panko i oljen. Oljen skal ikke ryke, og pankoen skal flyte opp med en gang og begynne å steke. Da kan du begynne å steke bitene oppi oljen.
- Det vil ta 5-6 minutter før de blir sprø og gyllenbrune, og snu gjerne 2-3 ganger innimellom. Legg de over på en rist eller et fat med papir på, slik at oljen renner ut.
- Legg på med litt salat på det nederst burgerbrødet, topp med panert kylling, chilimajo og rødløk. Legg på det øverste brødet og server.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu