En populær kinesisk take-away klassiker du bare må teste 🙂 Sprøstekte panerte scampi med kremet, syrlig og søt saus, sammen med glaserte valnøtter. En nydelig kombo med ris for store og små!
Ingredienser for 2-3 porsjoner
- GLASERTE VALNØTTER
75 g valnøtter
1 ss flytende honning
- RØRE
100 ml vann
50 g hvetemel
25 g maisenna
1 ss nøytral olje
1 ts hvitløkspulver
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
- SAUS
24 scampi uten skall
75 g majones
25 g søt kondensert melk
1 – 2 ss sitronjuice
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen på 200 grader over og under varme. Vend valnøtter med honning og steke midt i ovnen i ca. 5-7 minutter. Pass godt på at de ikke brenner seg, og snu gjerne om halvveis.
- Bland sammen røren til. Forvarm olje på middels høy varme. Dropp litt røre i oljen for å sjekke om den er klar. Flyter det opp umiddelbart, kan du begynne å steke.
- Bland scampi oppi røren og slipp en og en oppi den varme oljen. Stekes på begge sider til gyllenbrune og sprø. Ta ut til avrenning på kjøkkenpapair.
- Bland sammen sausen og smak til hvor syrlig du foretrekker. Bland inn de panerte scampiene. Dryss over med valnøtter og vårløk. Nytes med ris.
TIPS:
- Søt kondensert melk kan kjøpes både fra asiatiske og vanlig dagligvarer.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu