Honey Walnut Prawns

En populær kinesisk take-away klassiker du bare må teste 🙂 Sprøstekte panerte scampi med kremet, syrlig og søt saus, sammen med glaserte valnøtter. En nydelig kombo med ris for store og små!

Ingredienser for 2-3 porsjoner

  • GLASERTE VALNØTTER
  • 75 g valnøtter

  • 1 ss flytende honning

  • RØRE
  • 100 ml vann

  • 50 g hvetemel

  • 25 g maisenna

  • 1 ss nøytral olje

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 2 ts bakepulver

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • SAUS
  • 24 scampi uten skall

  • 75 g majones

  • 25 g søt kondensert melk

  • 1 – 2 ss sitronjuice

FREMGANGSMÅTE:

  1. Forvarm ovnen på 200 grader over og under varme. Vend valnøtter med honning og steke midt i ovnen i ca. 5-7 minutter. Pass godt på at de ikke brenner seg, og snu gjerne om halvveis.
  2. Bland sammen røren til. Forvarm olje på middels høy varme. Dropp litt røre i oljen for å sjekke om den er klar. Flyter det opp umiddelbart, kan du begynne å steke.
  3. Bland scampi oppi røren og slipp en og en oppi den varme oljen. Stekes på begge sider til gyllenbrune og sprø. Ta ut til avrenning på kjøkkenpapair.
  4. Bland sammen sausen og smak til hvor syrlig du foretrekker. Bland inn de panerte scampiene. Dryss over med valnøtter og vårløk. Nytes med ris.

TIPS:

  • Søt kondensert melk kan kjøpes både fra asiatiske og vanlig dagligvarer.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*