Tom Yum Suppe Med Blåskjell

En nydelig oppskrift fra min første bok som du forresten kan kjøpe her på halvpris nå 🙂

Det beste med thaisupper er hvor mye smak du kan få frem på utrolig kort tid. Det er nesten litt vanskelig å tro, men du kan faktisk lage denne suppen på kun 20 minutter, og det smaker som noe du har brukt flere timer på. Denne er også min vri på klassisk tom yum. Den har litt ekstra kokosmelk siden den runde og fyldige smaken passer utrolig godt med blåskjell, men suppen er likevel syrlig og frisk.

Ingredienser 4/6 porsjoner(les tips)

  • 1 kg blåskjell

  • 4 dl vann

  • 4 dl kokosmelk

  • 50 g galanga

  • 15 cherry tomater deles på halv

  • 6 kaffirlime blader

  • 3 king oyster sopp i skiver eller annen aromatisk sopp

  • 2 sitrongress deles i seks

  • 1 sjalottløk deles i fire

  • SMAKSTILSETNINGER
  • 4-5 ss tom yum paste

  • 4 ss fiskesaus

  • 2 ss sukker

  • Saften av 1 lime

  • TILBEHØR
  • Kokt ris om ønskelig

  • Koriander

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok opp vann, kaffirlimeblader, galanga, sitrongress, sjalottløk og tom yum-pasta på middels høy varme. La det koke i ca. 2 min.
  2. Tilsett fiskesaus, sukker, tomater og sopp. Legg på lokk og la suppen koke i ca. 2 min til.
  3. Legg blåskjellene i og la dem dampe i ca. 3 minutter under lokk.
  4. Tilsett kokosmelk og smak til med limesaft. Rør godt om og la suppen koke i 2–3 minutter til, til blåskjellene åpner seg. Server med hakket koriander over og ris til.

TIPS

  • Du kan bytte ut blåskjellene med scampi, reker, blekksprut eller annen sjømat om ønskelig. Denne suppen er også god med tofu.
  • Kast de blåskjellene som ikke åpner seg når du damper dem.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*