Spicy Laks Tataki

En superenkel, rask, men smakfull sommerrett med laks, grønnsaker og nydelig tataki saus 🙂 Har du lyst på en annen vri på den klassiske sashimien, eller ikke er helt glad i rå laks, anbefales virkelig denne versjonen der laksen blir lett stekt og utrolig delikat 🙂

Ingredienser for 2-4 porsjoner

  • 300 g laks av sushi kvalitet

  • 3 reddiker i tynne skiver

  • 1 chili i tynne skiver

  • 1/4 rødløk i tynne skiver

  • Sprøstekt løk

  • Hakket koriander

  • SAUS
  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss eddik (7%)

  • 1 ss limejuice

  • 1 ss kaldt vann

  • 1 ts – 1 ss chiliolje/chili flakes

  • 1/2 ss sesamolje

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland sammen tataki sausen i en bolle og forebered alle grønnsakene.
  2. For å tilberede laksen, kan du velge mellom disse to alternativene;
    Metode 1: Varm 1 ss olje i en stekepanne på middels høy varme. Når pannen er varm, steker du alle sidene på laksen i noen få minutter til du oppnår en fin stekeskorpe langs hele.
    Metode 2: Bruk en gassbrenner/créme brûlée-brenner til å flambere jevnt over hele laksen. Vi skal fortsatt ha rosa i midten, så viktig å ikke oversteke i noen av metodene.
  3. Del laksen i passelige tynne skiver med en skarp kniv. Legg grønnsakene på en tallerken eller et fat og topp med laksen. Hell sausen over og dryss på med ristede sesamfrø, chili flakes og frityrstekt løk. 

TIPS:

  • Ønsker du ikke spicy versjon kan du helt fint sløyfe chiliolje eller chiliflakes.
  • Sausen og tilbehøret er like god til rå sashimi.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*