Spicy Laks Tataki

En superenkel, rask, men smakfull sommerrett med laks, gr√łnnsaker og nydelig tataki saus ūüôā Har du lyst p√• en annen vri p√• den klassiske sashimien, eller ikke er helt glad i r√• laks, anbefales virkelig denne versjonen der laksen blir lett stekt og utrolig delikat ūüôā

Ingredienser for 2-4 porsjoner

  • 300 g laks av sushi kvalitet

  • 3 reddiker i tynne skiver

  • 1 chili i tynne skiver

  • 1/4 r√łdl√łk i tynne skiver

  • Spr√łstekt l√łk

  • Hakket koriander

  • SAUS
  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss eddik (7%)

  • 1 ss limejuice

  • 1 ss kaldt vann

  • 1 ts – 1 ss chiliolje/chili flakes

  • 1/2 ss sesamolje

FREMGANGSM√ÖTE:

  1. Bland sammen tataki sausen i en bolle og forebered alle gr√łnnsakene.
  2. For å tilberede laksen, kan du velge mellom disse to alternativene;
    Metode 1: Varm 1 ss olje i en stekepanne p√• middels h√ły varme. N√•r pannen er varm, steker du alle sidene p√• laksen i noen f√• minutter til du oppn√•r en fin stekskorpe langs hele.
    Metode 2: Bruk en gassbrenner/cr√©me br√Ľl√©e-brenner til √• flambere jevnt over hele laksen. Vi skal fortsatt ha rosa i midten, s√• viktig √• ikke oversteke i noen av metodene.
  3. Del laksen i passelige tynne skiver med en skarp kniv. Legg gr√łnnsakene p√• en tallerken eller et fat og topp med laksen. Hell sausen over og dryss p√• med ristede sesamfr√ł, chili flakes og frityrstekt l√łk. 

TIPS:

  • √ėnsker du ikke spicy versjon kan du helt fint sl√łyfe chiliolje eller chiliflakes.
  • Sausen og tilbeh√łret er like god til r√• sashimi.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*