Moo Ping Med Syltede Grønnsaker

Thai grillspyd er uten tvil blant sommerens favoritter hjemme hos oss. Ikke bare er de enkle å lage, men dette er virkelig smaker som du lenge vil glemme 🙂 Denne gangen har jeg laget en enda enklere versjon uten glasering, med kokosmelk rett i marinaden som gir en god og rund smak. For glasering versjonen kan du sjekke denne oppskriften.

<br><br>Ingredienser for ca. 20 grillspyd

  • MARINADE
  • 800 g nakkekoteletter uten bein

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 dl kokosmelk

  • 3-4 ss brunt sukker / 50 g palmesukker

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss thai mørk soyasaus

  • 1 ss fiskesaus

  • 1 ts bakepulver

  • 1/2 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • AJAT; SYLTEDE GRØNNSAKER
  • 1 dl hvit eddik (7%)

  • 100 g sukker

  • 1/2 ts salt

  • 1 agurk i tynne skiver

  • 1 thai chili i tynne ringer

  • 1/2 rødløk i deler

  • Hakket korinader (kan sløyfes)

  • TILBEHØR
  • Kokt ris/ sticky rice

FREMGANGSMÅTE:

  1. Om du bruker kompakt palmesukker, kan du banke det opp i mindre biter. Varm opp sukkeret på middels varme med kokosmelk til sukkeret akkurat er smeltet. La det avkjøles til romtemperatur før du blander sammen resten av smakstilsetningene til marinaden.
  2. Legg grillspyd i en kaldt vann i minst 30 min før du skal spyde dem. Dette forhindre spydene å bli sorte under grill.
  3. Fjern bein fra nakkekotelettene og del opp i tynne skiver. Vend kjøttet godt med den avkjølte marinaden. Den bør marinere i minst 30 minutter eller aller helst natten over for enda mer smak.
  4. For å lage ajat, som er thai sylte, koker du eddik, sukker og salt på middels høy varme til sukkeret er oppløst. Avkjøles til romtemperatur. Del agurk og sjalottløk i ca. 0,5 cm tykke biter. Ønsker du mild versjon kan du fint sløyfe chili. Vend grønnsakene sammen med laken rett før du skal grille kjøttet.
  5. Tre det marinerte kjøttet i spydene og klem flat slik at det blir jevnere stekt. Da er det bare å grille, pannesteke eller bruke airfryer til å steke dem. Serveres med ajat og kleberis eller kokt ris.

TIPS:

  • Palmesukker kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, sammen med thai mørk/sort soyasaus. Du kan fint også bruke kinesisk mørk soyasaus.

Ha en riktig fin dag.
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*