Chilikrabbe Med Sprøstekt Hvitløk Og Stekt Ris

Annonse – Krabbe.no

Hva med en ordentlig finger-lickin-good krabberett nå i sommerferien? Har du planer om å spise mye sjømat i sommer, er disse krabbeklørne fra Hitramat så utrolig enkle å anvende. Enten om du bare spiser ferske eller steker i en enkel, men smakfull vietnamesisk chilisaus og serverer med aroamtisk stekt ris til 🙂 Ønsker du enda flere krabbeoppskrifter å variere på, finner du masse gode inspo fra krabbe.no her.

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 1,5 kg krabbeklør fra Hitramat

 • 12 fedd grovhakket hvitløk

 • 1 dl olje

 • En bunte hakket koriander eller vårløk

 • Ca. 750 g kokt ris

 • SAUS
 • 1 dl chili saus

 • 1 dl østersaus

 • 3-4 ss brunt sukker

 • 2 ss fiskesaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1/2 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:

 1. Bruk en krabbeknekker eller hammer til å knuse klørne forsiktig, akkurat nok til at du enkelt kan ta ut kjøttet etter steking. Legg et kjøkkenhåndkle eller pose over krabben for å unngå at det spruter. Damp eller varm de opp til at de blir varme igjen.
 2. Fres hvitløk sammen med ca. 1 dl olje i en panne til gyllenbrun farge på middels varme. Pass godt på så de ikke brenner og blir bitre. Slå av varmen, ta kun ut hvitløken og la oljen være igjen.
 3. Tilsett ingrediensene til sausen i oljen og skru varmen opp igjen på middels høy varme. La den putre i 2-3 minutter. Senk varmen til middels og legg krabbene oppi. Blandes godt opp og ha halvparten av den sprøstekte hvitløken oppi.
 4. La sausen sette seg godt rundt krabbene og trekke i ca. 4-5 minutter. Legg kun krabbeklørne over på et fat. Dryss over med resten av hvitløken og hakket koriander eller vårløk.
 5. Vend inn kokt ris sammen med den resterende sausen i pannen. Stekes på middels høy varme i ca. 3-4 minutter slik at sausen trekker seg inn i riskornet. Ha gjerne litt mer hakket koriander eller vårløk på og server sammen med krabben.
 6. Alternativ er å servere med kokt ris og øse sausen over.

TIPS:

 • Hvis du bruker krabbe som allerede er kokt, kan du hoppe over frityrstekingen.
 • Du kan fint bruke kun krabbeklør til denne retten.
 • Her hjemme serverer vi krabben med ris vi steker raskt i sausen som ligger igjen i stekepannen etter at krabben er lagt opp på et fat: en siderett som er fullstappet av den gode smaken fra krabbene!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*