Annonse – Krabbe.no
Hva med en ordentlig finger-lickin-good krabberett nå i sommerferien? Har du planer om å spise mye sjømat i sommer, er disse krabbeklørne fra Hitramat så utrolig enkle å anvende. Enten om du bare spiser ferske eller steker i en enkel, men smakfull vietnamesisk chilisaus og serverer med aroamtisk stekt ris til 🙂 Ønsker du enda flere krabbeoppskrifter å variere på, finner du masse gode inspo fra krabbe.no her.
Ingredienser for 4 porsjoner
1,5 kg krabbeklør fra Hitramat
12 fedd grovhakket hvitløk
1 dl olje
En bunte hakket koriander eller vårløk
Ca. 750 g kokt ris
- SAUS
1 dl chili saus
1 dl østersaus
3-4 ss brunt sukker
2 ss fiskesaus
1 ss sesamolje
1/2 ts pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Bruk en krabbeknekker eller hammer til å knuse klørne forsiktig, akkurat nok til at du enkelt kan ta ut kjøttet etter steking. Legg et kjøkkenhåndkle eller pose over krabben for å unngå at det spruter. Damp eller varm de opp til at de blir varme igjen.
- Fres hvitløk sammen med ca. 1 dl olje i en panne til gyllenbrun farge på middels varme. Pass godt på så de ikke brenner og blir bitre. Slå av varmen, ta kun ut hvitløken og la oljen være igjen.
- Tilsett ingrediensene til sausen i oljen og skru varmen opp igjen på middels høy varme. La den putre i 2-3 minutter. Senk varmen til middels og legg krabbene oppi. Blandes godt opp og ha halvparten av den sprøstekte hvitløken oppi.
- La sausen sette seg godt rundt krabbene og trekke i ca. 4-5 minutter. Legg kun krabbeklørne over på et fat. Dryss over med resten av hvitløken og hakket koriander eller vårløk.
- Vend inn kokt ris sammen med den resterende sausen i pannen. Stekes på middels høy varme i ca. 3-4 minutter slik at sausen trekker seg inn i riskornet. Ha gjerne litt mer hakket koriander eller vårløk på og server sammen med krabben.
- Alternativ er å servere med kokt ris og øse sausen over.



TIPS:
- Hvis du bruker krabbe som allerede er kokt, kan du hoppe over frityrstekingen.
- Du kan fint bruke kun krabbeklør til denne retten.
- Her hjemme serverer vi krabben med ris vi steker raskt i sausen som ligger igjen i stekepannen etter at krabben er lagt opp på et fat: en siderett som er fullstappet av den gode smaken fra krabbene!