Vietnamesisk Banan Pudding

Også kalt che chuoi, er blant mine favoritt “che” som en populær suppe-dessert i Vietnam. Denne, som mange andre “che” kan serveres både kald, med is, lunken eller varm. Her får du en sammensetning av creamy, chewy og søtt. Da jeg la ut video av denne på Instagram, var det mange som etterspurte oppskrift, så her kommer den 🙂

Det finnes mange metoder å lage denne, og jeg foretrekker den enkle versjonen der vi bruker bananer som er modne og søte, for å forkorte koketiden i stedet for å marinere de med sukker først. Velg derfor gjerne saba bananer (små asiatiske bananer) som er modne med brune flekker. Saba bananer kan også kjøpes fra frysedisken hos flere asiatiske matbutikker. Her velger du også hvor tykk eller tynn du liker. F.eks. om du liker tynnflytende eller tykkere konsistens som pudding 🙂

Ingredienser for ca. 6 porsjoner

  • 8 saba bananer (500 g uten skall)

  • 7 dl vann

  • 4 dl kokosmelk

  • 150-200 g sukker / 100 g palmesukker

  • 50 g kassava striper (kan sløyfes)

  • 50 g mini, hvite tapioca perler

  • 1 ts vanilje sukker

  • 1-2 pandanblader eller 1 ts hvit pandan essens (kan sløyfes)

  • 1/2 ts salt

FREMGANGSMÅTE:

  1. Ha kassava striper i en bolle og hell over kokende vann. La bløte i ca. 1 time. Tapioca perler kan bløtes i lunkent vann i ca. 30 minutter.
  2. Del saba bananer i tykke skiver på ca. 1,5 cm tykkelse. Ha bananer, 6 dl vann, kassava striper og sukker i en kjele og kokes på middels høy varme i ca. 5 minutter. Bruker du frosne som allerede er delt i skiver, koker du de opp i frossen tilstand. Juster sukkermengden etter hvor søte bananene er.
  3. Sil ut tapioca perler og tilsett de oppi kjelen og rør jevnlig i ca. 5 minutter til.
  4. Tilsett kokosmelk, vanilje sukker, salt og siste dl med vann. Senk varmen til lav. Dersom du har pandanblader kan du knute sammen og legge oppi, evt. 1 ts hvit pandan essens, da grønn vil gi farge til puddingen.
  5. La det koke under omrøring i ca. 10-15 minutter til, frem til kassava stripene er passelige chewy og gode. Sløyfer du denne, er desserten klar etter ca. 10 minutter.
  6. Merk at denne blir tykkere og søtere etter avkjøling og kan som sagt nytes varm, lunken, kald eller med is.

TIPS:

  • Saba bananer kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, frosne kan også brukes.
  • Tapioca perler og fargerike kassava striper kan også kjøpes der.
  • Har du noe til overs kan den både oppbevares i kjøleskapet eller fryses ned, men merk at hvis du bruker kassava striper, vil konsistensen bli annerledes etter kjølig oppbevaring.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*