Spicy Innbakt Svinekjøtt Med Appelsinsaus

Lyst på en sticky, smakfull og nydelig innbakt svinekjøtt med appelsinsaus? Etter min forrige oppskrift fikk jeg tilbakemeldingen på at flere som etterspurte grønnsaker som kunne passe til. Denne gangen har jeg derfor lagt til litt grønnsaker og gjort sausen litt spicy for de som ønsker det 🙂 En herlig kombo sammen med ris som vi virkelig elsker her hjemme! Håper dere vil teste.

Som dere som abonnerer her allerede har fått vite i nyhetsbrevet vårt, så lanserer vi en nyhet den kommende uken som vi vet flere har ventet lenge på 🙂 Håper dere vil følge med på kanelene våre, og vær den første som får beskjed ved å abonnere hos oss 🙂

Vi reiser på en liten ferie hele uke 26, men håper dere fortsatt vil komme innom for alle 500 oppskriftene som ligger her 🙂

ingredienser til 4 porsjoner

  • MARINADE
  • 2 nakkekoteletter (ca. 500 g uten bein)

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • PANERING
  • 50 g maisenna

  • 50 g potetmel

  • 1/4 ts salt

  • 1 egg

  • APPELSIN SAUS
  • 100 ml appelsinjuice

  • 75 ml soyasaus

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 ss maisenna

  • 2 ss flytende honning

  • 2 ss sukker

  • 1-2 ss chiliolje

  • 1 ss eddik (5 %)

  • 1 ss vann

  • 1 ss sesamolje

  • TILBEHØR
  • Rapsolje eller frityrolje til steking

  • Ris til 4 porsjoner

  • 1 paprika i deler

  • 1 løk i deler

  • Hakket årløk

  • Sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å dele nakkekotelettene opp i biter på ca 3×4 cm. Mariner deretter kjøttet med soyasaus, sesamolje og pepper. La kjøttet marineres i ca. 15 min mens du blander sammen sausen.
  2. Deretter varmer du en del olje til frityrsteking på middels høy varme.  I mellomtiden blander du maisenna, potetmel og salt i en bolle. Klekk egget i en annen bolle og visp det godt opp.
  3. Når oljen er varm, dekker du først kjøttet med melblandingen, deretter oppi egget, og helt til slutt tilbake i melblandingen, før du legger det oppi oljen. Pass på å snu kjøttet jevnlig, og stekes i ca. 7-8 min. Ta ut kjøttet og la oljen renne av på en rist eller papir. 
    PS! du kan fint frityrsteke en gang, men hemmeligheten bak den crispy skorpen er “double frying”. Så la kjøttet hvile i minst 5 minutter før du steker dem på nytt i ca. 2-3 min til. 
  4. Varm en ny panne på middels høy varme med 1 ss olje og stek paprika og løk i sa. 2-3 minutter, eller lengre om du foretrekker mykere grønnsaker. Ta de ut over et fat.
  5. Tilsett appelsin sausen over i pannen på fortsatt middels høy varme. når Bland sausen godt i 1-2 slik at tykner uten å klumpe seg.
  6. Skru varmen ned til lav og tilsett innbakt svinekjøtt og grønnsakene. Bland godt i 1 min til, tilsett gjerne litt vårløk og sesamfrø så er denne klar 🙂

TIPS:

  • Du kan fint bruke kylling, helst overlår eller lårfilet til denne oppskriften. For vegetarisk er tofu eller king oyster sopp fine alternativer.
  • Fersk appelsinjuice er også fin å bruke, men smak til med sukker og honning.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*