Koreanske Donuts

Også kalt twisted donuts eller kkwabaegi er populære donuts som du ofte finner langs gatene i Sør-Korea. I dag har jeg laget en ny vri som passer godt til å dippe i din favorittsaus, som karamell, sjokolade, vanilje osv. Disse er sprø på utsiden, men helt nydelig saftig og luftig på innsiden. Anbefales virkelig å lage denne pinsen 🙂

Ingredienser 12 donuts

  • 400 g hvetemel

  • 250 ml kald helmelk

  • 50 g smør

  • 50 g sukker

  • 1 romtemperert egg

  • 2 1/2 ts tørrgjær for søtbakst

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1 ts kanel

  • 1/4 ts salt

  • TOPPING
  • 100 g

  • 1/2 ss kanel (mer eller mindre, kan også sløyfes)

  • TILBEHØR
  • Frityrolje til steking

  • Salt karamellsaus (sjokoladesaus, vaniljesaus, jordbærsaus eller lignende kan også brukes)

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland hvetemel, vaniljesukker, kanel og salt i en kjøkkenbolle.
  2. Smelt smør i en kjele på middels varme til akkurat smeltet. Trekk kjelen fra platen rør først inn sukkeret, så tilsett melk og egg.
  3. Rør godt så sukkeret løser seg opp. Deretter tilsetter du tørrgjær og rører lett sammen.
  4. Hell blandingen over i kjøkkenbollen med tørre ingredienser og la den elte på lav hastighet (2 av 10) i ca. 10-13 minutter – slik at deigen slipper kantene bollen. Dekk over bollen og la deigen heve ved et lunt sted i ca. 1-1,5 time til deigen blir dobbel størrelse.
  5. Når deigen har doblet seg, knar du ut luftboblene slik at deigen blir flat igjen. Dekk over og la deigen etterheve i ca. 45 min til 1 time slik at den dobler seg enda en gang.
  6. Del deigen i 12 like store emner. Dekk de gjerne med et kjøkkenhåndle mens du former dem.
  7. Trill en bolle av gangen ut en lang pølse på ca. 30 cm lang. Tvinn pølsen med høyre hånd oppover, mens venstre hånd nedover. Løft begge endene opp, slik at de tvinner seg inntil hverandre og får formen du ser på bildet. Klem kantene godt sammen slik at de ikke slippes opp under stekingen. Gjenta prosessen med alle.
  8. Legg gjerne alle i systematisk rekkefølge så du husker hvilken du lagde først. Vi skal nemlig la de etterheve i minst 20-30 minutter før vi frityrsteker dem. Så etter at alle er former, kan du varme oljen på medium høy varme. Oljen bør være minst 10 cm høy.
  9. Snu litt på donutsene regelmessig slik at du hever og blir runde og fine. Dekk gjerne med et håndkle. Bland en pose med sukker og kanel. Du kan også ha dette i et fat og vende donutsene oppi.
  10. Sjekk om oljen er klar ved å slippe en liten bit av deigen oppi. Oljen skal ikke ryke, og deigen skal heves opp fortløpende og ha masse bobler rundt seg. Stek gjerne 5-6 donuts av gangen, etter hvor stor panne du har, og merk at de kommer til å heve i oljen.
  11. Stekes i ca. 2 min på hver side. Ta de ut av oljen og over på en rist med kjøkkenpapir under. Gjenta prosessen.
  12. La de ferdigstekte donutsene hvile i 2-3 minutter før du enten rister de med sukker og kanel i pose eller ruller dem. Kjempegode som de er eller dipp gjerne med karamellsaus eller andre sauser over.

TIPS:

  • Lager du denne på den kjølig dag, kan du la deigen heve i ovnen på ca. 30 grader på over og under varme både første og andre gangs.heving.
  • Kan også dippes i f.eks. karamell, salt karamell, sjokoladesaus, vaniljekrem osv. Du kan selv velge om du ønsker å riste med eller uten kanel.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*