Hoisin And Med Grønnsaker

En stor favoritt fra kokeboka mi som jeg har holdt ekslusivt til nå 🙂 Og nå finner du forresten endelig også boka mi på halvpris til kun 199,- hos Norli, både i butikk og nettbutikken så lenge det rekker, her.

Når vi spiste ute i barndommen min, var dette en klassiker vi bestilte hver gang vi dro til den lokale kinarestauranten. For meg og lillebroren min var dette så fine stunder sammen med foreldrene våre, som jobbet mye. Denne versjonen er basert på barndomsminnene mine, og på de gode smakene man bare ikke glemmer.

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 900 g andebryst

 • Salt og pepper

 • 2 ss olje til steking

 • SAUS
 • 2 fedd hakket hvitløk

 • 1 dl hoisinsaus

 • 1 dl vann

 • 1 ss olje

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss østerssaus

 • 2 ts sukker

 • 1 ts sesamolje

 • GRØNNSAKER
 • 4 sjampingjong (200 g) i skiver

 • 1 boks bambusskudd (225 g)

 • 1 pose bønnesprirer (200 g)

 • 2 ss olje

 • 1 ss østerssaus

 • 1/4 ts salt

FREMGANGSMÅTE:

 1. Tørk andebrystene og gni dem inn med salt og pepper på begge sider. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stekepanne på middels høy varme, og stek andebrystene med skinnet ned i 7–8 minutter slik at skinnet blir sprøtt og får en fin farge. Snu om og stek dem videre på middels varme. Hvis du vil, kan du holde dem litt på høykant i stekepannen så de også får stekeskorpe på sidene. Juster steketiden etter tykkelsen på andebrystene og hvor stekt du vil ha kjøttet. Vi steker våre i 10–12 minutter til for rosa kjøtt. La andebrystene hvile i 5–7 minutter før du skjærer dem opp.
 2. Mens kjøttet steker, kan du lage sausen ved å frese hvitløk sammen med olje på middels høy varme til den er gyllenbrun. Tilsett resten av ingrediensene, senk varmen til lav og bland alt godt sammen. La det koke i 5–6 minutter til sausen tykner noe. Deretter lar du sausen stå på lav varme frem til servering.
 3. Mens andebrystene hviler, steker du sopp og bambus i varm olje i ca. 3 minutter. Ha oppi bønnespirer, østerssaus og salt, og stek i noen få minutter til.
 4. Når andebrystene er ferdig hvilt, deler du dem opp i tynne skiver på ca. 1 cm. Server med ris, grønnsaker og saus.


TIPS:

 • Du kan bruke både skivede og strimlede bambusskudd i denne retten, alt etter hva du liker og får tak i.
 • Det er stor variasjon i hvor mye salt og sødme de ulike merkene av hoisinsaus har, så husk å smake til sausen.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*